Yorumlar baya korkunç. Dünya insanlara ait değil. Tüm canlılara ev sahipliği yapıyor. Ekosistemin içerisinde sizin için değersiz gördüğünüz birşeyi bir çırpıda silemezsiniz. Hayvanların sağlık kontrollerinin yapılmaması yönetimin hatasıdır. Herkes kapısına 1 kap su mama koysa sevgi/ilgi gösterse sonuç böyle olmaz. Sen kalk köpeğin kuyruğunu kes, çek silahla vur, eziyet et, kulağını kes, sana daha iyi itaat etmesi için acı yedir, karanlıkta besle vs vs tarzı abudik gubidik olaylar.. sonra o köpekten sıkıl sal sokağa, köpekler zararlı. Hocam köpekler zararlı değil, insanlar zararlı.
Zararlı insanların uyutulmadığı gibi, köpeklerin uyutulması da mümkün değildir. Hayvanların zararlı olmasının sebebi başı-boş bırakılan, yeteri kadar kısırlaştırmaya önem verilmeyen, sağlık periyotlarını, besleme periyotlarını kaliteli bir şekilde gerçekleşmemesidir.
Hayvanların koruması adı altında barınakların ne rezilliklere ev sahipliği yaptığını umarım görüyorsunuzdur. Hayvanların barınaklarda toplanarak ormanlara salındığına şahitlik yapan instagram @arazi_mamadestek ekibi ile uzun süredir yardımlaşır görüşürüz. Ne kadar insanlık dışı olay döndüğünü sıcak evinizde kahvenizi yudumlarken anlamanızı beklemiyorum.
Bir ite yapılan muameleyi size yapmalarını daha sonrasında sizin topluma vereceğiniz zararı gözlemlemek isterdim.
"İttaparlar" diye bir yorum seviyeniz kadar kalitesiz.
Ben köpekleri ve kedileri severim, iyi niyetle bu canlılara sokakta su ve yemek vermeyi yer yer bende yapan biri olarak bir nebze kabullenebiliyorum fakat kesinlikle sokağa bir kap su, yemek koymak bu hayvanların ihtiyacı olan her şey şey değil. Sokaklarda yaşanmaz, ölünür. Bu hayvanlar sokaklarda yaşamıyor hastalık, imkansızlık, trafik ve imkansızlıklardan sefil hayatı çekiyorlar ve ölüyorlar. Akıl ve vicdani yetisini kaybetmiş insanların hayvanlara eziyetleri, işkenceleri hiç olmasa bile aylık ciddi mama, veteriner, aşı ve benzeri masrafları ile bir insanın sürekli gözetiminde yaşayan kediler, köpekler ile sokaktaki hayvanlar arasında uçurum farklar var. İşin bir de manevi boyutu var. Bugün bütün sokak köpeklerine yetecek kadar tesis yapsanız dahi onlar toplama kamplarından öteye gidecek şeyler olamazlar.
Bu hayvanların sağlıklı olanların, kurtulabileceklerin halk - toplumsal istek ile birlikte sahiplenilmesi gerekiyor. En ideal barınağı da yapsan evde bir aile veya insanın sevgisine, ilgisine sahip olamaz. Değil hayvanlara insanlara bile ailenin ev içerisinde gösterebildiği ilgi, alaka, zaman - imkan ne düzeyde 100 veya 1000'lerce insanın çeşitli kamu veya özel fark etmeksizin kurumlarda ne düzeyde gerçekleşebiliyor?