yaziliman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sorumla ilgili net bilgisi olan var mı arkadaşlar peki? Ceza almıyorlar diyoruz ama illa 3-4 taneden alır 50 kişiyi dolandırdıysa, e bu zaten ömür boyu yeter ona benim dediğim şekildeyse. 5 yıldan saysan 4 ceza 20 yıl zaten öyle değil mi? Ben hiçbir dolan-dırıcının bir kişiyi dolandırıp bıraktığını zannetmiyorum çünkü.
Hocam çoğu başkası adına işlem yapıyor veya izi sürülemiyor, ama çok salak diyelim ve açık açık kendi kimliği ile ve banka hesabıyla yaptı. Sen mesela 500 tl dolandırıldın, cezası atıyorum 3 yıl, dava açıyorsun sonra dava süreci seni o kadar yıpratıyor ki, uzlaşmacı gelip 1000tl verelim davayı çek dediğinde kabul ediyorsun
adam belki de 2 sene önce yapmış *************** iki sene sonra uzlaşmacı aracılığıyla sana geri verip kurturabiliyor.
Uzlaşmacı geldikten sonra da hayır ne parası cezasını çeksin dersen( ki çoğu kişi demez) dava yine yıpratıcı olarak 3-5 celse daha devam edip, bir sürü hafifletici sebep ile içeri giriyor ki infaz sürelerine göre kısa sürede yine aramızda oluyor zaten çoğunluğu HAGB alıyor veya süre altı olduğu için içeri de girmiyor.
he bir de uzlaşamacıya mesela1000 tl isterim üstünden süre geçti yıprandım ayrıca diyorsun, adam geri itiraz ediyor, diyor ki hayır 500 zarara ugradı, al sana 3 celse daha