hocam :
İlk yaptığım hesapta 880 dolar dediğimde satılan ürün iade girilecek diye düşünmeden yazdım ki cevap yazıp hayır belli bir oranda iade olacak dediğinizde hesabı güncelledim. Tekrar eski yorum üzerinden matematiğe gerek yok.
bu dediğiniz şekilde yapmamışsınız , yaptiğiniz yanlış hesabın doğruluğunu savunmuşsunuz . sonra sonra düzelttiniz ben düzeltmeden önce ki duruma müdahale ettim. orayı atlamayalım lütfen. şaun ki duruma değil.
Ancak gene bir hata var , 12 ürün toplamda 70 dolardan 840$ yapar . etsyde YP cinsinden bakiye tanımladığınızda etsy kesintisi 109$'dır. eğer bankanızı $ tanımlarsanız bu kesinti net: 75,9$dır. Lansman sitelerin kesintisi 48$
yani gideriniz ya 157$ yada $sa bankanız 124$'dır. ki bu işi lansman siteleri ile ciddi düşünenler mağazayi en baştan ona göre tasarlar TL iban girmez. kesintisi çok çok fazla oldugu için (%20+)
şimdi şu durumada açıklık getirmek lazım , ben ve ana konuda anlattığım satış hacimleri ile çalışan insanlar ana gelir kaynağı ETSY üzerine olan kişileri dikkate alarak bu konuyu yazdım.
eğer amacınız ek gelir , pasif gelir vs ise zaten sadece reklam açıp bekleyin. hatta reklam açmayada gerek yok mükemmel resimli seolu listeyi ekleyip bekleyiniz.
Ancak bu işten tatmin edecek bir kar beklentiniz ve mecburi bir gelir beklentiniz varsa işi algoritmanın sizi yukarlara çıkarmasını bekleyerek yapamazsınız. 1. sayfaya kendiniz %100 çıkmak için eyleme geçersiniz.
Altın kolye , yüzük , deri aksesuarlar vs katagorilerinde sadece reklam açarak tatmin edilecek kar elde etmek artık %1 ihtimal bile değil. onu iyimser yazdım. aksini iadde ediyorsaniz bu tarz çok para kazandıracak katagorilerde deneyimleyebilirsiniz.
Şuanda 1 yil içinde ayda milyon Tl lere gelen türk ve yabancı etsy mağazaları Lansman , Etsy içi reklam ( max tutar açık) ve bir kısmı dış kaynaktan reklam sağlarayak bu cirolara geliyor.
Test market ile bir ilgim yok zaten konu acıltıkdan sonra foruma kayıt oluşturmuş.
Ancak bu siteden hizmet alan ayda milyom tl cirolara ulaşmış firmaları biliyorum ve düşünüyorum sadece reklam açarak aynı ürünleri satarak 1 yilda milyon cirolar yerine acaba kaç bin tl ciro yaparlardı.
çünkü çok mağazada denenmiş ve hiç bir şekilde kısa sayilabilecek sürelerde büyük cirolara ulaşılamamış ve ulaşamayacak cirolardan bahsediyorum.
aslında işin özü konunun içinde ki olayın doğru yada yanlış olması değil. sizin kar beklentiniz ile ilgili. Başarılı mağaza derken ayda 5-10 k tl kazanan mağazalardan bahsetmedim hatta aklımdan geçirmedim.
Bu işi ana gelir kaynağı olarak düşünen mağazalardan bahsettim.
Neyse konu uzamadan , haddi aştıysam özür diliyorum o arkadaşımdan bu konuda biraz hassasım zira danışmanlık adı altında çok firma milleti öpüyor bu lansmanı arka planda uygulayarak.