constantine38 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İttaparlar kelimesi biraz ağır olmuş ama bir taraftan da bu köpeklerin yaşam alanlarının metropoller olmadığını anlamamız lazım.
Binalar arasında, çöp tenekelerini karıştırarak bir hayvan ne kadar sağlıklı beslenebilir?

Avrupa'nın hangi ülkesinde bir şehir merkezinde başı boş köpek dolaşıyor? Ben daha şimdiye kadar izlediğim hiç bir video da başı boş bir sokak köpeği görmedim. Bu tamamiyle belediyelerin hatası.
Bizim burada da bir köpek evi var sözde. Sokaktan şikayet üzere toplayıp götürüyorlar, çok sürmüyor o köpekleri aşılıyorlar mı, kısırlaştırıyorlar mı ne yapıyorlarsa artık bilemiyorum, başka bir semte bırakıyorlar. Oradan şikayet gelirse alıp başka yere bırakıyorlar.
Artık o kadar alışmış ki köpekler, arabayı görür görmez kendileri biniyor

Siz o köpeklere eziyet etmeseniz de belli bir köpek grubu bir araya geldiğinde saldırganlaşmaya başlıyorlar. Özellikle kalabalık bir grubu görüp korkan çocuklar sayesinde köpekler içgüdüsel olarak bölgenin sahibinin kendileri olduğunu düşünerek her gördüğü kişiye saldırmaya yada kovalamaya çalışıyor.

Yapılacak şey basit. Devlet sokakta ki tüm köpekleri toplayıp barınaklar da titiz bir gözetim altında bakıma alacak. Hepsi kısırlaştırılacak. Saldırgan olan köpekler ıslah edilemiyorsa uyutulacak.

Umarım sokak köpeklerini desteklerken kimsenin çoluğuna, çocuğuna, hanımına bir zarar gelmez. Başına gelmeyen için çok kolay bunlar.
Hocam bende bu yazdıklarınıza katılıyorum, katılmadığım nokta öldürülmesi. Bu konuda hemfikir olalım. Belediyeler veya bu konu ile ilgilenen birim hangisiyse görevini düzgün yapmalı. Çözüm olarak "uyutmak" olarak yumuşatılmış katlatme/öldürme seçeneği olmamalı. Benim savunduğum nokta hayvanların katledilmemesi. Onun dışında bir size katılmadığım bir nokta yok. Belediye gerekli önlemleri alacak ve uygulayacak "öldürmeden". Maddi zararsa maddi zarar, eser bizim eserimiz, yük bizim yükümüz.