MEDIAFORDIGITAL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yorumlar baya korkunç. Dünya insanlara ait değil. Tüm canlılara ev sahipliği yapıyor. Ekosistemin içerisinde sizin için değersiz gördüğünüz birşeyi bir çırpıda silemezsiniz. Hayvanların sağlık kontrollerinin yapılmaması yönetimin hatasıdır. Herkes kapısına 1 kap su mama koysa sevgi/ilgi gösterse sonuç böyle olmaz. Sen kalk köpeğin kuyruğunu kes, çek silahla vur, eziyet et, kulağını kes, sana daha iyi itaat etmesi için acı yedir, karanlıkta besle vs vs tarzı abudik gubidik olaylar.. sonra o köpekten sıkıl sal sokağa, köpekler zararlı. Hocam köpekler zararlı değil, insanlar zararlı.

Zararlı insanların uyutulmadığı gibi, köpeklerin uyutulması da mümkün değildir. Hayvanların zararlı olmasının sebebi başı-boş bırakılan, yeteri kadar kısırlaştırmaya önem verilmeyen, sağlık periyotlarını, besleme periyotlarını kaliteli bir şekilde gerçekleşmemesidir.

Hayvanların koruması adı altında barınakların ne rezilliklere ev sahipliği yaptığını umarım görüyorsunuzdur. Hayvanların barınaklarda toplanarak ormanlara salındığına şahitlik yapan instagram @arazi_mamadestek ekibi ile uzun süredir yardımlaşır görüşürüz. Ne kadar insanlık dışı olay döndüğünü sıcak evinizde kahvenizi yudumlarken anlamanızı beklemiyorum.

Bir ite yapılan muameleyi size yapmalarını daha sonrasında sizin topluma vereceğiniz zararı gözlemlemek isterdim.

"İttaparlar" diye bir yorum seviyeniz kadar kalitesiz.
İttaparlar kelimesi biraz ağır olmuş ama bir taraftan da bu köpeklerin yaşam alanlarının metropoller olmadığını anlamamız lazım.
Binalar arasında, çöp tenekelerini karıştırarak bir hayvan ne kadar sağlıklı beslenebilir?

Avrupa'nın hangi ülkesinde bir şehir merkezinde başı boş köpek dolaşıyor? Ben daha şimdiye kadar izlediğim hiç bir video da başı boş bir sokak köpeği görmedim. Bu tamamiyle belediyelerin hatası.
Bizim burada da bir köpek evi var sözde. Sokaktan şikayet üzere toplayıp götürüyorlar, çok sürmüyor o köpekleri aşılıyorlar mı, kısırlaştırıyorlar mı ne yapıyorlarsa artık bilemiyorum, başka bir semte bırakıyorlar. Oradan şikayet gelirse alıp başka yere bırakıyorlar.
Artık o kadar alışmış ki köpekler, arabayı görür görmez kendileri biniyor

Siz o köpeklere eziyet etmeseniz de belli bir köpek grubu bir araya geldiğinde saldırganlaşmaya başlıyorlar. Özellikle kalabalık bir grubu görüp korkan çocuklar sayesinde köpekler içgüdüsel olarak bölgenin sahibinin kendileri olduğunu düşünerek her gördüğü kişiye saldırmaya yada kovalamaya çalışıyor.

Yapılacak şey basit. Devlet sokakta ki tüm köpekleri toplayıp barınaklar da titiz bir gözetim altında bakıma alacak. Hepsi kısırlaştırılacak. Saldırgan olan köpekler ıslah edilemiyorsa uyutulacak.

Umarım sokak köpeklerini desteklerken kimsenin çoluğuna, çocuğuna, hanımına bir zarar gelmez. Başına gelmeyen için çok kolay bunlar.