XmEn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam aslında bu cevabınızla siz kendi ilk yazdiğiniz yorumu anlamamışsınız sanırım. İlk Yorumunu aynen paylaştım. Kırmızı ilede işaretledim. Aşağıda matematiksel olarak açıklayacağım. isterseniz yazınızda ne anlatmak istediğinizle ilgili formüllede açıklayabilirim.

Sizin ilk yaptığınız yorumda tam olarak şunu demek istediniz:

" Sonuç olarak 12 satış 12 yorum 12 yıldız 880$

aslında cevap orada 84$+ 48$ hizmet bedeli yani 132$

bakın 132 $ = 880$ a eşit değildir.
gerçek rakam olan 132 dolar ile sizin kast ettiğiniz 887 $ masraf hiç bir açıklamaylada eşitlenemez.

hatta bunu okadar güzel emin şekilde açıklamışsınız ki günlük 10$ dan 88 gün reklam vererek 880$ reklam masrafi ile aynı tutarak aslında hesap hatanızıda kanıtlamışsınız.

yanlış anladığınızdan dolayı yaptığınız yanlış hesapla doğrusu arasında 6 kat'dan hesap hatası var

lafı bu kadar uzatmamın tek sebebi çocukca basit bi hesabı yanls yapmanıza karsı yapılan yorumları bile yanlış değerlendirmeniz.

Orada açık açık 12 lansmanın size 880$'a maal olacağını kast etmişsiniz. isterseniz size 3d çizimle yazdiğiniz yorumu açıklayayım ekstra. gerçi siz zaten hatanızın farkına varmişsinizdir.

Ayrıca 88 gün değil 8 milyon gün açık kalsa okadar gün reklam vermeniz gerekiyor 10$ değil etsy'nin musade ettiği kadar reklam vermeniz gerekiyor.

çünkü 1000$'da reklam verseniz Etsy Mağazanızın başarısına göre reklam harcatır. 1000$ reklam verdiniz diye okadar harcatmaz. ki günlük 55$' reklam harcamasını geçmeyen mağazaları çok inceledim.

Yazıda reklam alanını dahi hiç okumadığınız belli yada okuyup gene yanlış anladığınız aşikar. reklam yazısınıda oysa ki uzun tuttum ana konuda.

işin özü zaten bütün adımları resim vs. mükemmel olacak , lansman olacak ve kesinlikle reklam açık olacak full şekilde reklam çok önemki diye üstüne basa basa yazmışken ana konuda verdiğiniz reklam örneğini görünce bir anda acaba bu yazıda ki reklam kısmını nasıl anlayamaz diye kara kara düsündüm.

İlk yaptığım hesapta 880 dolar dediğimde satılan ürün iade girilecek diye düşünmeden yazdım ki cevap yazıp hayır belli bir oranda iade olacak dediğinizde hesabı güncelledim. Tekrar eski yorum üzerinden matematiğe gerek yok.
Nitekim ilk konuda belirttiğiniz "aldırcağınız ürün parasının Ort. %85-93ünü etsy size zaten geri yatırıyo" da 70 doların %85 e alırsak 10,5 dolar - %93'ünü alırsak 5 dolar yapar sipariş başı. + 4 dolar alıcı komisyonu ki buna ilave olarak bir kargo çıkışı yapmanız lazım.
Sahte takip kodu ile sistemi kandırıyorsanız ona lafım yok fakat ürün kargoda, taşıma taşımasında yada teslim edildi gibi sisteme yansıması için 10x10 bir üründe gönderseniz 3-5 dolar diyelim. Yani konunun derinine girmeye gerek yok.

Söylemek istediğim şey ben organikten yanayım. Zaten yazdığım cevapta da büyük harflerle "BENCE" diye belirttim. Bu benim şahsi görüşüm ve izlediğim yol.
1 dolarda olsa 132 dolarda olsa 880 dolarda olsa sahte satın alma yerine BEN reklam verir beklerdim. Bunu daha fazla uzatmaya gerek yok