İlla evinize mi alacağız, hadi bu hayvanların hepsi sokakta . Sabah dışarı bir çıkıyorsunuz, yılanlar kapının önünde , akrepler arabanın etrafını sarmış, sivrisinekler her tarafınızı ısırıyor önleminiz ne olur? Ömrümde hiç sivrisinek, evime giren akrebi öldürmedim demeyin.
(Sivrisinek ilacı gibi kimyasallara gitmeyeceksiniz değil mi)
İnsanların suçunun da olduğunu es geçmiyorum. Sokakta her gün 1 milyon aslanın dolaştığını var sayın diyorum, sokaklarda yaşamaya devam etsinler der misiniz? Yoksa buna bir önlem alın mı dersiniz diyorum.
Olayı çarpıtmaya gerek yok. Hayır birde en eğitimli aslanları koydum ki uç örnek olsun öyle sokaklarda üremiş , vahşice yetişmiş aslanları hesaba bile katmadık..
Bende size gayet açık bir yanıt iletmiştim fakat tekrarlıyorum.
Sivrsinekleri evimize alıp hiç beslemedik, aslanları evimize alıp hiç beslemedik, akrepleri yılanları toplumumuza dahil ederek bir yer vermedik. Ama köpekler insanlık adına eğiltildi, faydalı işler için kullanıldı ipin ucu kaçtı. Burda ipin ucu kaçmasının sebebinin köpekler olmadığını belirtiyorum.
Sorunlu köpek/sorunsuz köpek orantısı yapıldığında %95 sorunsuzken belki %5 i sorunludur. Bunun sebebi de yine insanlar.
Hala akrep sarsa evinizi, yılan yığılsa kapınızın önüne vs diye belirtiyorsunuz gayet açık ve net bir şekilde bu belirttiğiniz hayvanların topluma hiç bir zaman adapte edilmediğini gayet açık ve net belirttim. Şanslı köpekler yuva da yaşar, sokakta kalanlar ölür. Böyle bir şey yok hocam