Sonuç olarak; bu duruma gelinmesinin sebebi insanlığın eksikliğidir. Maddiyat göz önünde bulundurularak çözüm önerisi hayvanların dezavantajına olacak şekilde gerçekleştirilmesi değildir. Bu konuma gelinmesinin sebebi hayvanlar değildir, insanlardır.
Ben size ürün satıyorum. Ürün bozuk çıkıyor, ürünü yenilemek sorunsuz bir şekilde kullanmak istiyorsunuz, ben benden çıktı beni ilgilendirmez, yenisini alın diyorum.
Bu bir ürün için verilmiş bir örnek iken bir can için ve bu can olarak niteliklendirilen hayvanların çoğul bir şekilde uyutulmasını öneriyorsunuz. Sebebi; para.
Katılmıyorum hocam, teşekkürler.
Evimi akrepler, yılanlar, sivrisinekler basmaması için önlemler alırım hocam. Ayrıca vermiş olduğunuz bu örnek insanlık olarak hayvanların eğitilerek insanların yararına kullanılması ile oluşan bu eğitim sürecinde, işin ucu kaçırılarak topluma adapte edilmiş ve sonradan dışlanmak istenen bir yapı olduğunu gözden kaçırmışsınız.
Sivrsinekleri, yılanları, aslanları hiç bir zaman hayatımıza, toplumumuza adapte etmedik. Ayrıca sivrisineğin, yılanların, aslanların ekosistemden komple silinmesinin oluşabileceği sorunları biliyor musunuz? Ekosistemi geçtim toplum içerisinde istenmese de yer alan tüm sivrisinekleri uyuttuğumuzu düşünelim? Tehlikenin farkında mısınız?
Önce hayatına al, menfaatin için kullan, yeteri ilgiyi gösterme, ipin ucunu kaçır sonra da adapte olduğu yaşam alanı olarak benimsediği yerden gönder hemde "uyutarak"
Katılmıyorum hocam, teşekkürler
Herkesin zaten aynı fikirde olması imkansızdır hocam. Önemli olan saygı çerçevesi içinde tartışabilip konuşabilmekte. Gördüğüm kadarıyla biz bunu şu ana kadar yapabildik. Maalesef bazı "İnsan"lar bunu yapamıyor.
Konuya gelecek olursak her gün korka korka okula giden, sırf yolda köpekler var "saldırabilir" korkusuyla yolunu 30 dakika uzatan çocukları düşünün. Haydi diyelim ki korksunlar, bir şey olmaz. Maalesef ki sadece duygular yok, bu konuda da örnekte görüldüğü gibi kuduz hastalığından ölen bir çocuk var. Sadece çocuk da değil, genç hatta yetişkinlerin de bir çoğu korkuyor olabilir. Şu anda bile yaşadığım muhitte havlayan köpekleri duyabiliyorum. Sizce sadece havlıyorlar mı? Pek sanmam, şu anda muhtemelen birine saldırıyorlardır. Kısırlaştırmak dediğim gibi kısa değil, uzun süren bir süreç. Dediğim gibi
bence en iyi seçenek uyutmadır.