Sonuç olarak; bu duruma gelinmesinin sebebi insanlığın eksikliğidir. Maddiyat göz önünde bulundurularak çözüm önerisi hayvanların dezavantajına olacak şekilde gerçekleştirilmesi değildir. Bu konuma gelinmesinin sebebi hayvanlar değildir, insanlardır.
Ben size ürün satıyorum. Ürün bozuk çıkıyor, ürünü yenilemek sorunsuz bir şekilde kullanmak istiyorsunuz, ben benden çıktı beni ilgilendirmez, yenisini alın diyorum.
Bu bir ürün için verilmiş bir örnek iken bir can için ve bu can olarak niteliklendirilen hayvanların çoğul bir şekilde uyutulmasını öneriyorsunuz. Sebebi; para.
Katılmıyorum hocam, teşekkürler.
Evimi akrepler, yılanlar, sivrisinekler basmaması için önlemler alırım hocam. Ayrıca vermiş olduğunuz bu örnek insanlık olarak hayvanların eğitilerek insanların yararına kullanılması ile oluşan bu eğitim sürecinde, işin ucu kaçırılarak topluma adapte edilmiş ve sonradan dışlanmak istenen bir yapı olduğunu gözden kaçırmışsınız.
Sivrsinekleri, yılanları, aslanları hiç bir zaman hayatımıza, toplumumuza adapte etmedik. Ayrıca sivrisineğin, yılanların, aslanların ekosistemden komple silinmesinin oluşabileceği sorunları biliyor musunuz? Ekosistemi geçtim toplum içerisinde istenmese de yer alan tüm sivrisinekleri uyuttuğumuzu düşünelim? Tehlikenin farkında mısınız?
Önce hayatına al, menfaatin için kullan, yeteri ilgiyi gösterme, ipin ucunu kaçır sonra da adapte olduğu yaşam alanı olarak benimsediği yerden gönder hemde "uyutarak"
Katılmıyorum hocam, teşekkürler
İlla evinize mi alacağız, hadi bu hayvanların hepsi sokakta . Sabah dışarı bir çıkıyorsunuz, yılanlar kapının önünde , akrepler arabanın etrafını sarmış, sivrisinekler her tarafınızı ısırıyor önleminiz ne olur? Ömrümde hiç sivrisinek, evime giren akrebi öldürmedim demeyin.
(Sivrisinek ilacı gibi kimyasallara gitmeyeceksiniz değil mi)
İnsanların suçunun da olduğunu es geçmiyorum. Sokakta her gün 1 milyon aslanın dolaştığını var sayın diyorum, sokaklarda yaşamaya devam etsinler der misiniz? Yoksa buna bir önlem alın mı dersiniz diyorum.
Olayı çarpıtmaya gerek yok. Hayır birde en eğitimli aslanları koydum ki uç örnek olsun öyle sokaklarda üremiş , vahşice yetişmiş aslanları hesaba bile katmadık..
Zararlı insanların öldürülmesi gerektiğini de savunuyorum,mesela katiller,teröristler,tecavüzcüler gibi. Bizde idam kaldırılması saçmalıktan başka bir şey değildi. İki-üç mesaj önce biraz sağdan yaklaşmışsınız ama KURAN DER Kİ:
Ey temiz akıl sahipleri, kısasta sizin için hayat vardır. Umulur ki sakınırsınız. Ve bu kısasta sizin için bir hayat vardır, ey tam akıl sahipleri! Gerek ki, haksız adam öldürmekten korunursunuz.
Abd uyguluyor idamları, tebrik ederim...
https://tr.euronews.com/2021/01/16/a...-hukumeti-yapt