MEDIAFORDIGITAL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Görüşünüze saygı duyuyorum fakat katılmıyorum. Devlet için 500K para değil. Sarayın günlük gideri +12M. İnsanlık olarak yaptığımız hataların sebebini hayvanlara yıkmamız bana çok saçma geliyor. Zamanında yeteri kadar ilgi gösterilseydi, konu buralara gelmezdi. İlgi gösterilmeyerek konunun buraya gelmesi ile oluşan bu problemin çözümü hayvanların uyutulması değil, sorunun doğru bir şekilde ele alınarak, mevcuttaki yükü de 12 yıl 15 yıl taşıyarak 15 yıl sonrasına yatırım yapmaktadır. Sizin öneriniz benim nezdimde tamamen insanlık suçudur.

Kendi ırkımıza verdiğimiz değer neyse, karşı ırk içinde geçerli bu. Bir müslüman ülkesi olarak sorun olarak yorumlanan ve çözüm önerisi "uyutulmak" şeklinde bir karar verilmesi mümkün değildir Ayrıca benim nezdimde; yaşadığım muhitte sorun değil, çünkü herkes sorumluluk olarak kapısına bir lokma mama bir kap su koyuyor gül gibi geçinip gidiyoruz. Hayvanda mutlu, bizde onları severken mutluyuz. Beslediğim evcil hayvanım sokak hayvanlarıyla arkadaşlık yapması mümkün ve biz bunu bir risk faktörü görmüyoruz. Çünkü sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz.

Yaşanan bu olumsuzlukların tarafsız bir bakışı ile bakıldığında "insan kabahati" olduğu açıkca ortadadır. Yaşanan olayların sorumsuzluğu sadece hayvanlar ile alakalı da değildir. İnsanlığın toplumun durumu da gayet açık ortadadır.

Hayatı sadece çevrenizde bulunan/gelişen eylemler şeklinde değil de daha bir geniş bakış acısıyla baktığınızda, ne kadar çok zalimlik, ne kadar çok acının yaşandığını görebilirsiniz. Bir yardım kuruluşuna bağış yapılacaksa mutlaka bu kurum bir hayvan kurumudur. Sebebi Allah'ın sessiz kullarına yardımcı olabilecek yine bizleriz.

Kazanmak yerine, kaybetmek tercihim değil.
Fikrinize ben de saygı duyuyorum ancak bence yanlış düşünüyorsunuz. Devlet için 500K'nın para olmadığını düşünüyorsunuz ancak ben bunu dediğim gibi iyimser bir fikirle söylemiştim. Türkiyede diyelim ki 14M köpek var, her barınağın da rahat bir şekilde bakabileceği 2bin köpek var diyelim. Basit bir matematik ile hayvanlara harcanabilecek giderin ne kadar uçuk sayılar olduğunu görebilirsiniz. Ben de hayvan severim, ancak yerinde severim. Sokakta hayvan olması gerektiğini düşünen bana göre zalimin ta kendisidir. Hayvanların sokakta gördüğü eziyeti çekmeleri sizce de uyutulmalarından daha mı iyi? Kesinlikle hayır!

Tekrardan söylüyorum her hayvanın kısırlaştırılması mümkün değildir. Tenha, sokak aralarında illa ki gözden kaçan hayvanlar olacaktır. Onlar da sokakta hayvan üremesine devamlılık sağlayacaktır. Kısırlaştırmak kesin bir çözüm değildir.

Dediğiniz bir şeye katılabilirim, insanlığın sorununu hayvanlara yıkmamız yanlış. Ancak üzülerek söylüyorum ki elimizdeki uyutma hariç diğer çözümlerin hiçbiri kesin çözüme bir yol değildir.