Eyupp adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu olayların çözümü kısırlaştırmak değil, uyutulmasıdır. Kesinlikle uyutulması gerekiyor, en azından bir çoğunluğunun. Zamanında devlet maalesef ki iyi ilgilenmedi, ihmal etti. Bu yüzden dolayı barınak sayımız az. Türkiye'de 10M+ sokak köpeği vardır, bunların hepsini barınağa koyamazsın. Yeni barınaklar yapılsa bile bu barınakların giderleri vesaire var. Tek barınağa harcanan ortalama parayı bilemem ama az olduğunu da asla düşünmüyorum. Her barınağa 500K gibi bir ücret ödendiğini düşünürsek (iyimser bir tahmin) kaç barınak yapabiliriz ki? Hadi tekrardan bir iyilik meleği olalım ve yaptık diyelim, bir köpeğin ortalama ömrü 12 yıl. Bu ülkemizde 12 yıl daha köpeklerden dolayı sorun yaşayacağımızı gösterir. Üstelik arada gözden kaçan köpekleri saymıyorum bile. Avrupa ülkelerine bakın, sokakta herhangi bir köpek var mı? Hayır yok, çünkü hepsini uyutuyorlar, uyutulmayanlar da barınakta isteyen sahipleniyor.

uyutulmasi gereken sensin yoruma bak neyse Allah ıslah etsin diyorum başka da bir şey demiyorum.