Şeytan Allah' a karşı değil, insana karşıdır, "beni ateşten onu çamurdan yarattın, ben ondan üstünüm" diyerek isyan etmiştir, seni tanımıyorum, seni sevmiyorum dememiştir, şeytan Allah' ın yegane tek yaratıcı olduğunu kabul ediyor, zaten onun katında meleklerle birlikte olması, bir cin olması melek olmamasına rağmen bu konuma yükselmesi Allah'a son derece saygılı olduğunu gösteriyor, ama yeni ve çamurdan yaratılmış bir varlığa secde etmeyi gururuna yediremedi.
Şimdi Allah diyor ki faiz alma yoksa sana savaş ilan ederim ey kulum, "yok ben alacağım" diyen bir insan eğer musluman olduğunu iddia ediyorsa şeytan bile buna güler! Çünkü şeytan Allah'a savaş ilan etmedi insana savaş ilan etti, insan ise eğer bile isteye faiz alacağım diyorsa Allah'a savaş açmış olur.
Benim hakkımdaki kişisel görüşlerinize deginmiyorum bile, karakterinizi ve genel kültürümüzü ortaya çıkarmışsınız
şimdi sizin gibi bidatçılarla uğraşmaktan daha önemli işlerim var, ama kısa bir kapak yapacağım.
Şeytan Allah'a karşı değil he
Şeytan'ın insana secde etmesini emreden insan mı Allah mı? Biraz daha açayım, insan ortaya çıkıp bana secde edeceksin mi diyor yoksa Allah insana secde edeceksin mi diyor?
Bu sorunun cevabı size kapak olsun!