Az para mı, çok para mı? yoksa orta karar mı?
Orta kararın yarar getireceği zaten aşikardır lakin sanırım burada çok paranın mutluluk getirip getirmeyeceği tartışılıyor. Benim nacizane düşüncem, çok paranın irade sağlam olmayan kişiye kötülük, iradesi sağlam olan kişinin hayatına ise yarar getireceğini düşünüyorum. Kendimden örnek vereyim. Şu an güzel bir gelirim var. İstediğim çoğu şeye ulaşabiliyorum. Bunun verdiği ilk rahatlıkla istediğim şeyi yiyorum.artık genç yaşımda kolestrol hastasıyım. İrademin çok sağlam olduğunu düşünmüyorum ve para da bazı şeylere ortak alıyor. Para bir güçtür ve güçte genellikle kötüye meyillidir. Ayrıca, bir şeylere sahip olmak heyecan verir ama o yoldur asıl heyecan veren. Senin olana kadar, taki ulaştığında geçen ufak bir zamanla bu durum genellikle senin için normal kabul edilir. Paranın doğrudan insan hayatında sürdürülebilir mutluluk getirdiğine inanmıyorum.
Yaşam sevincinin farkında olmak, sağlıklı olmak, hayata değer katmak, kendine inanmak, kendine güvenmek, kabul edilme duygusu, sevme sevilme, öz değer, üretkenlik
Bu özelliklerin öneminin yanında para elinin kiri kalır.