burakdemir02 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar bir internet sitesi var. haberlerimizi olduğu gibi çekiyor. manşet fotoğraflarımıza kendi logosunu ekliyor fakat bizim logolarımız da gözüküyor. haberi bot ile çekiyor. anında sitesinde paylaşıyor. whois kayıtlarını inceledim fakat gizlemiş. künye gizlilik politikaları veya iletişim hiçbirşey yoktur. google searchdan şikayet oluşturuyorum fakat haberlerimizi anında cekiyor.
ayrıca biz haberi 08 Kasım 2022 gece saat 02:01 de yayınladık. çalan site de ise bizim sitemizde yayınlandıktan 1 dk sonra yayınlıyor fakat çalan sitede yayınlanma tarihi 7 Kasım 2022, 23:03 olarak yayınlandı gözüküyor. yani bizim özel olarak yazmış olduğumuz haberi bizden önce paylaşmış olarak gözüküyor. biz haberlerimize iç link ekliyoruz. çalan sitede de direkt haberlerimizi çaldığı için onları farketmiyor. yani tek bizim sitemiz de değil her türlü siteden çekiyor haberleri. kullandıkları yazılım wordpress tema da bilindik tema. tema yapımcısına yazsam lisansını iptal ederler mi? veya ben bunlara nasıl ulaşabilirim? nereye şikayet edebilirim. sitemizin avukatı var. yarın gerekli dilekçeleri yazıp mahkemeye taşıyacağız. birçok site böyle yapıyor. şuanda haberlerimizi çalan siteleri not alıyoruz. hepsini yarın mahkeme yolu ile şikayette bulunacağız. fakat biz bu sitelerin sahiplerine nasıl ulaşabiliriz?
Tek çare DMCA, yazılarınızı protectlerseniz. En ufak telif bildiriminde googledan uçurulur. Bu sayı arttıkça da o site googledan ceza yer. DMCA nın şakası olmuyor.