Herkese merhaba,

Çiçeksepeti hariç neredeyse tüm pazaryerleri ve kendi instagram ve internet sitem üzerinden satış yaptığım mağazalarım var. Çiçeksepetine de mağaza açmıştım ama bir türlü fırsat bulup ekleyemedim. Diğer platformlarda komisyon + kargo + belli bir miktar kar payı koyarak ürünlerimi ekliyorum ancak çiçeksepeti çok kafamı karıştırdı. Bu nedenle çiçeksepeti üzerinde satış yapan arkadaşlar detaylı anlatabilirse sevinirim. Yok ödeme altyapısı kullanım bedeli, yok listeme bedeli falan liste uzayıp gidiyor.

Ben destekten yazdım aslında bunu bana anlatın diye ama bilmiyorum belki de algılarımın kapalı olduğu bir döneme denk geldiği için hiçbir şey anlamadım

Çiçeksepeti destekten soruma gelen cevap aşağıda.

Alıntı
Merhaba,
Hizmet Komisyonu: Her bir sipariş için kategori komisyon oranı kadar alınan bedeldir. Hizmet komisyonu malın KDV hariç satış fiyatı üzerinden hesaplanmakta ve %18 hizmet komisyonu KDV oranı uygulanmaktadır.
- Komisyon Bedeli Hesaplama Formülü ve Örneği,
[ Satış fiyatı / (1+ Ürün KDV oranı) ] x Komisyon oranı x 18% KDV oranı
(100 / 1,18) x 0.20 x 1.18 = 20 TL
Güvenli Ödeme Altyapısı Kullanım Bedeli: Satıcı, yapmış olduğu satış işleminin ödemesinin Alıcı’dan tahsilini ve kendisine iletilmesini sağlayan ve ÇiçekSepeti tarafından geliştirilmiş olan yazılımın kullanılmasından için alınan bedeldir. Bu bedel satış tutarının %1.95’u olarak hesaplanmaktadır.
- Ödeme Altyapı Bedeli Hesaplama Formülü ve Örneği
[ Satış fiyatı / (1+Ürün KDV oranı) ] x Altyapı bedeli x 18% KDV oranı
(100 / 1,18) x 0.0195 x 1.18 = 1.95 TL
Listeleme Bedeli: Satıcı, Platform’da yer alan ve ilgili ayda satış işlemi görmüş (siparişe dönüşmüş) her bir tekil ürün kodu için alınan bedeldir. Örneğin listelemiş olduğunuz X ürününden ilgili ayda 1000 adet satış gerçekleşse dahi sadece tek listeleme ücret alınmaktadır.
Siparişinizi kargoya verdiğinizde desi/fiyat tablosuna göre kargo ödemesi yapmanız gerekmektedir. Aynı sipariş için eğer ki kargo kurgusu varsa(ve şartları sağlamış ise) kurgu gereği siparişin hakedişine anlaşmış olduğunuz kargo tutarı kadar ilave yapılmaktadır.
Örneğin; 100 TL bareminde 100 TL altında kalan siparişlerinizden de desi ücreti kesilerek 12,90 TL kargo ücreti eklenir. 100 TL üzerinde olan siparişlerinize kargo hakedişi eklenmez.
Yani her iki koşulda da tarafınızdan desi ücreti kargo kesintisi yapılmaktadır.
Müşteriden alınan kargo ücretleri sabittir. Kargo firmasının kesinti yaptığı tutarlar tarafınıza kesinti olarak yansıtılır.
Yani her siparişinize ait kargo desi/fiyat tablosuna göre kargo kesintiniz yapılmaktadır.Barem şartlarını sağlamış ise 12,90 hakedişiniz yatırılmaktadır.Aradaki fark kadar kargo ücreti ödemektesiniz.
Ekteki baremli kargo dökümanını inceleyebilirsiniz.
Saygılarımızla.
Mesela bu hesaplamalarda 1+Ürün kdv oranı nedir. Ben kdv dahil 118 TL'ye sattığım ürün için nasıl bir hesap yapmam gerekir ?