Hocam doğru, işçi bulmak zor ama iş arayanlarda artık umutlarını yitirmiş durumda.

Siz minimum Asgari Ücret demişsinizde, zaten asgari ücretin minimumu mecburi hocam. Onun altında çalıştırmanız zaten yasak.

Onun haricinde çoğu kişi biliyor ki; "işveren muhakkak bana asgari ücret verecek,e asgari ücret zaten yetmicek (özellikle kirada oturuyorsa)", "özel sağlık sigortası varmı, servis varmı, hastalandığımda izin varmı" gibi gibi bir ton seçeneği teraziye koyunca başka iş aramak daha da mantıklı geliyor.

E bide insanlar böyle bir dönemde geleceği görmediği için kolay yoldan para kazanma yollarına düştüler.
Bir çoğuda kolay yoldan para kazanmaya alıştılar.

Bir tane şirkette iş ilanına denk gelmiştim.
Vasıfsız elemana asgari ücret maaş, vasıflı, işi çok iyi bilen elamana 6.000/6.500TL maaş.
Sonra diyor eleman yok. E olmaz tabi.

Şuan çalıştığım kurumsal şirkette maaşım öyle ahım şahım değil ama durmamın tek tek tek sebebi, sosyal hakları inanılmaz derecede çok, işim gücüm, hastalığım olduğunda kimseye hesap verme gereği duymadan sistemden izin alabiliyorum veya ücretsiz izin yapıyorum (bunu abartmamak şartıyla tabi).
Çay saati sınırlamam yok, karışanım edenim yok.
Günün sonunda işi yetiştirip yetiştiremem önemli.
Günün sonunda işimi yetiştirebiliyorsam dünya benim.
Normalde maaşı sebebiyle asla ama asla çalışmayacağım, anında istifa edip çıkacağım şirket ama dertsiz tasasız, rahat çalışma yapısı olduğu için kalıyorum ve işimi severek yapıyorum mesela.
Çalışanlar bunaltılmıyor.

Bunu size bir feedback, bir öneri, bir tavsiye olsun diye söylemek istedim.

Mesela şuan bende işten çıksam böyle sizin belirttiğiniz şartlar altında çalışmayı en son çare olarak düşünürüm.