nurettinselcuk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
şifreleme türüne göre değişir, bazı şifrelemeler iki yönlüdür.

Şifrelenen text için aynı zamanda bir key oluşur, bu key ile farklı bir algoritma girilir ve geri döndürülür.
Veritabanınıza bakan insan, şifreleme yaptığınız ve şifrelemeyi çözdüğünüz dosyayada bakıp algoritmayı kopyalarsa şifreyi çözer.

Bazı şifrelemeler tek yönlüdür, bunlar genelde bir kaç şifreleme yönteminin birden fazla kez uygulanmasıyla karmaşık algoritmalarla oluşturulur ve çözülmez diyebilirim.
Tek doğrulama yöntemi girilen verinin tekrardan şifrelenip oluşan şifrelenmiş iki verinin aynı olup olmadığına bakılır, kullanıcı şifreleri vb de böyle saklanır, bu yüzden mesela şifremi unuttum dediğinizde şifreniz yollanmaz şifre resetleme linki gönderilir, çünkü veritabanında şifre değil şifreli bilgi tutulur, bir sitede şifremi unuttum
deyince şifre resetleme değilde unuttuğunuz şifreniz geliyorsa koşarak uzaklaşın o siteden
Açık Lise okurken zamanında kayıt yenilemek için gittiğimde, Yenilendi kağıdı almıştım. Üzerinde kocaman harflerle Şifreniz : (Şifre) şeklinde paylaşılıyordu. Üstelik kompleks bir şifre diye çoğu yerde onu kullanıyordum : ) Yani kim bilir diğer devlet kurumlarında nasıl : )