Büyükşehirde asgari ücret ile yaşamak gerçekten çok zor bir ay çalışıyorsun eline geçen para 5500 Esenyurt'da bile kiralar olmuş 4000 lira çalışan adama kalıyor 1500 lira bununla faturamı ödesin mutfak masrafımı çıkarsın işvereni anlıyorum onlarında maliyetleri yüksek lakin ülkemizde asgari ücret genelleşmiş bir durumda ağır iş hafif iş farketmiyor işverene göre bütün işlerin karşılığı genelde asgari ücret veya ilk 1 sene asgari ücret sonra artıralım diyor. Ama öte yandan işverenlerin imal ettikleri sattıkları ürüne giderini yansıtıyorlar yani giderlerini tüketiciye yansıtıp kar marjlarını koruyorlar.

Maaşı beğenmiyorlar diyenler kendileri bu şartlarda yaşamlarını 3 ay sürdürmeye çalışsalar empati yapmaları kolaylayacak lakin bunu yapmaktan imtina ediyorlar. Ben 1 ay bedenen yorulacağım ne için ailemi geçindirmek için ayakta kalabilmek için ay sonunda elime ne geçecek peki 5500 büyükşehirdeysem 4000 kira 2000 faturalar 4000 market alışverişi desem olması gereken para 10000 ama ben 5500 e çalışıyorum yani 1 ay çalışıp her ay sonunda 4500 lira içeri gireceğim

Şimdi iki tarafta kendince haklı olan yanlar var işveren ben asgari ücret 10k olursa kazanamam diyor işçide 5500 e çalışırsam her ay borçlanırım diyor bu durumda suç kimde tabiki alım gücümüzü düşüren asgari ücreti genel ücret haline gelmesine sebep olanlardır ve bunlar ne işçi ne işverendir