loarise adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
(reseller planı kullanıyorum) 2 adet wordpress tabanlı günlük şuanlık 30 - 40 bazen de 100 hitli aktif içerik paylaştığım web sitelerim var ve bir tane daha bunların yanına aktif kullanacağım bir web sitesi daha açmayı planlıyorum. Şuanlık hedeflerime bakılırsa doğru hitleri aşağı yukarı doğru öngörmekteyim o yüzden VDS planı seçmek istiyorum. (öncelikli sebep açılış hızlarının vs düşmesi yüzünden)
hayali bir hit rakamı vermeyeceğim yani 3 siteminde günlük 1000 hit alacağını düşünürsek
minimum VDS değerleri nasıl olmalı?
ileriye dönük fiyat açısından da beni üzmeyecek tercih öneriniz var mı? teşekkürler
Merhaba,

Verilen değerlere göre göre Reseller paketi gayet yeterli durmaktadır. Hit durumu belirtilen değerlerde kalacaksa reseller hosting üzerinden devam etmeniz daha doğrudur.

Olası bir VDS üzerine geçirme durumu olursa bu maliyet açısından sizleri reseller hizmetine göre zorlayabilir. Çünkü VDS üzerine 1 adet kontrol paneli kurmanız gerecek. Cpanel veya Plesk kurmanız durumunda ücretli ve kısıtlı hizmet kullanma durumunuz reseller hizmetine göre nazaran mevcut. CWP panel ücretsiz olarak kullanım yapabilirsiniz. Bu panellerin kurulumu ve yönetimi haricinde sunucu ve kullanılan (apache, Litespeed) gibi araçların optimizasyonlarını yapmanız gerekiyor. Bu ayarların ve işlemlerin yanı sıra sunucu içerisinde de ek olarak güvenlik önlemleri almanız gerekmektedir. Reseller üzerinde tüm bu işlemler firma nezlinde olduğu için sizin için daha sağlıklı olacaktır.

Hit birimi günlük 8-10 K bandının üstüne çıkmadığı sürece VDS almanız (reseller hosting yettiği sürece) gereksizdir.

Sizin için düşüncelerimiz bu yöndedir.

İyi çalışmalar