Konu ile az alakalı olarak hayatım boyunca "özellikle" python öğrenen kişileri anlayamadım

Bir projede ihtiyacınız olur öğrenirsiniz ama Python'a hayran olmak ve bütün projeleri Python ile geliştirmeye çalışmak bana göre değil. Python'a bakış açım; sadece yapacağın bir işi kolaylaştırmak için kullanabileceğin bir araç. Aslında çoğu projede kullanım amacı da bu şekilde. Özellikle syntaxi hiç bir zaman bana hitap etmedi. Ancak reverse engineering yaparken veya basit bir server yazmam gerektiği durumlarda kullandım.
Bütün programlama dilleri ile ilgili basit bir öğrenme tarzı var. Öncelikle programlamaya yeni başlıyorsanız veri türlerini öğrenin. Integer, char, boolean, float, double nedir. Bunlar hafızada nasıl tutulur, pointer nedir, offset nedir. Daha sonrasında öğrenmek istediğiniz dile eşlik edecek ve sizi öğrenmeye teşvik edecek bir konu bulun. Bu konu ekstrem, başlangıç seviyenizi aşacak seviyede olmamalı. Kapasitesi ne "Hello World" kadar düşük ne de kompleks bir yapay zeka algoritması gerektirecek düzeyde olmalı. Ardından kodlamaya başlayın. Bir şey bilmiyorum nasıl başlayacağım diyorsanız stackoverflow gibi zengin bir kaynak elinizin altında. Basit düzeyde İngilizce ile yapacağınız çoğu aramada başarılı sonuçlara ulaşacaksınız. Tabi işi kopyala yapıştır düzeyinde bırakmamak için kullandığınız kod ile ilgili dökümanları okuyun ve anlayın. Bu sayede kod yazmayı değil yazdığınız kodu anlamayı daha doğrusu kodlamayı öğrenmiş olacaksınız.
Kodlamaya yeni başlıyorsanız yeni jenerasyon dillerden golang'ı deneyebilirsiniz, eski jenerasyonlardan C, C++ öğrenebilirsiniz. Python'un şu seviyede kodlama öğrenmeye dair çok fazla bir katkısının olacağını düşünmüyorum.