Merhaba arkadaşlar konuyu sadece gitmeyi düşünüpte nasıl bir yol izleneceğini bilmeyenler için yazmak istedim 7 saatlik yol geldim hopada indim halkbankasının hemen önünde sınıra giden dolmuşlar var 20 tl ye götürüyor.
1) Gürcistana giriş için yurt dışı harç pulu kişi başı 150 tl
2) Yeni kimlik ya da pasaportunuz olmalı
3) Dışarda dolmuşlar 1.5 lari taksi 30 lariye götürüyor. Yalnız dolmuşlar otogara götürüyor ordan yine taksiyle geçmeniz gerekiyor dediler.
4) 3 tane güvenilir mağaza var bizim bildiğimiz
5) İspace (Metro City Avm de)
İplus ve Zoomer ise Carefor Avm de
6) Telefon ya da aldığınız tüm elektronik ürünlerde çıkış Tax free alıyorsunuz.
7) Telefondan bahsedecek olursak Zoomer sadece telefon artı yanında 3 parça bir sey alınca taxfree evrağını veriyor. Mesela sarj ekran koruyucu ve kılıf bunu da tax freesini alıyorsunuz
8 ) Tekrar Gümrüğe geliyorsunuz
9) Önce tax free de polis evrağınızı kontrol ediyor sonra onay veriyor damga vuruyor süresi max 1-2 dk yeter ki yerinde olsun
10) Hemen yanı da ücreti almak için sıraya giriyorsunuz. Ben 2 kere girdim birinde yarım saat diğerinde 2.5 saat bekledim. 4 saat bekleyenlerde olmuş arkadaşlar söyledi. İnanın para alma işi çook sürüyor ( hafta sonu için konusuyorum)
11) Parayı ister dolar ister euro istersen lari ya da tl alabilirsiniz
12) Ben dolar aldım gerisini de lari çünlü free shop a girdim ordan ürünler aldım
13) Tax free olayı şöyle aldığını ürünlerin %11 ini geri veriyorlar. Evrağınızda zaten yazıyor kaç lari alacağınız.
14 ) Sonra Türkiyeye tam girerken bizim gümrük memurları sizi durduruyor telefon mu aldın ya da tv mi aldın ya da ipad mi aldın.
Sende evet diyorsun😊 gel diyorlar bandrol bedeli var telefon bandrol bedeli 1 Kasımdan sonra çıktı 20 Euro ödüyorsun.
15) Telefon almadım ya da telefonu açtın koydun cebine geçtin problem yok. Orda ki memur arkadaş kayıt yaptıramazsın dedi ama bence kayıt olur diye düşünüyorum. Neyse hepsi bu
Buraya kadar okuduysanız demek ki bilgiye önem veriyorsunuz. Şimdiden kolay gelsin.
Sorularınız olursa müsait olduğum zamanlarda cevaplarım.