Hocam hesaptaki para sorun değil ama uzun vize bekleme süresi can sıkıcı. İrlanda istememizin sebebi bilişim sektörünün merkezi orada resmen. Hanım Microsoft ile iş görüşmesi yaptı zaten o veya benim iş olursa süper olacak. Avurstralya'ya vb. ülkelerde iş konusunda sevmediğim işte çalışma ihtimalim var gibi geliyor.
Siz hangi firma ile görüşmüştünüz eğitim için?
Global vizyon ve yero ile görüştüm hocam. İrlanda için sponsor olan kişinin 6 aylık hesap dökümü olması gerektiğini belirtti. Yakınlarımdan sponsor olabilecek kimse olmadığı için İrlanda'yı seçersem kendi kendime sponsor olacağım okul ücretini ekstra başka hesaptan ödeyeceğim.
Siz hangi firma ile görüşmüştünüz?
Yakın arkadaşım Avustralya'ya dil okulu için gitmişti. 4-5 sene kaldı orada çalıştı da bir yandan. İlk defa bu yaz Türkiye'ye geldi ve Avustralya'ya tekrar geri döndüğünde almadılar, deport ettiler.
Sebebi ise okula sık gitmemesiydi. Bir yandan çalışırken diğer yandan okulunuzu kesinlikle aksatmayın derim. Avustralya güzel tercih olabilir.
O konuda haklılar hocam görüştüğüm firma da bu uyarıyı yaptı. Dil kurslarının özellikle yoklama aldığını söylediler. Sabah 9-12 dil kursu olacağı için 12'den sonra çalışmak için yeterli zaman kalıyor