Benim de en başından beri düşündüğüm yer Avustralya ama düşündükçe uzaklaşıyorum. Türkiye'ye uzaklığı, ada ülkesi olduğundan dolayı yiyeceklerin bir tık daha pahalı olması gibi konular kafamı kurcalıyor.
İrlanda'ya giden çevremde çok insan var ve ben de biraz çevremden uzaklaşmak için Avustralya istiyorum ama bazı konularda da İrlanda ağırlık basıyor. İrlanda'ya vizeler 5-6 ay da geliyor. Arkadaşım başvurdu Ağustos'ta hala bekliyor işte. İrlanda sponsorundan 6 ay hesap dökümü isterken Avustralya senden böyle bir şey istemiyor. Bankada parayı göstermen yeterli oluyor. İlk önce başvuracağın okul inceliyormuş onay verirse okula para yatırıyorsun ondan sonra da konsolosluk okul izin verdikten sonra zaten geri döndürmüyormuş. Avustral'ya vize için başvuranların en geç 1 ayda kabulü gelmesi biraz daha iyi.
Hocam hesaptaki para sorun değil ama uzun vize bekleme süresi can sıkıcı. İrlanda istememizin sebebi bilişim sektörünün merkezi orada resmen. Hanım Microsoft ile iş görüşmesi yaptı zaten o veya benim iş olursa süper olacak. Avurstralya'ya vb. ülkelerde iş konusunda sevmediğim işte çalışma ihtimalim var gibi geliyor.
Siz hangi firma ile görüşmüştünüz eğitim için?