Yalnız değiliz (Agnostisizm)
Evrende yalnız olma ihtimalimiz septilyonda 1 bile değil çünkü bu sayıdan çok daha fazla gezegen var, hepsine teker teker bakmamız lazım ki evrende yalnız olduğumuz veya olmadığımız kanısına net şekilde varabilelim. Ben gözümle görmediğim şeye inanmam diyen inançlılar da oluyor bazen, birisi koca evrende sadece biz varız diyorsa iddiasını ispatlamakla mükelleftir, tek tek tüm gezegenleri gezip ispatlayamayacağına göre yalnızız diyenlerin söylediklerini ciddiye bile almıyorum. Ben septilyonda bir bile olsa yalnız olabileceğimizin matematiksel ihtimalinden bahsediyorum, belki tüm gezegenleri gezip göreceğiz ve bizim gezegenimizle tamamen aynı şartları barındıran, su bulunan, atmosferi olan, yıldızına uzaklığı canlı yaşamına uygun, oksijen barındıran gezegenlerde bile yaşam bulamayacağız, kaldı ki sıvı metan havuzu içinde, uzay boşluğunda, oksijensiz veya 150 derece sıcakta da yaşayan canlılar olabildiği halde bir ihtimal belki yaşam yoktur diyebiliyorum ama kesin konuşamıyorum. Bu şunun gibi bir şey oluyor, bir gezegende su, oksijen, manyetik alan, yıldız ve uygun sıcaklık, uygun yerçekimi, atmosfer vs. var ve hayat var, aynı şartlarda diğer trilyonlarca gezegenin hiçbirinde yaşam olma ihtimali yok demek oluyor. Sen balkonuna uygun bir saksı içinde tohum ektin, suladın, gübre verdin, güneş alan yere konumlandırdın ve tohum yeşerdi, aynısı yapılan diğer trilyonlarca tohumdan hiçbiri yeşeremez demek gibi bir şey oluyor bu. Mantık böyle bir şeyi asla kabul edemez.