Bence buradaki kargaşanın sebebi arabanın en başında %100 yerli milli diye pazarlanması ve tamamen siyasete alet edilmesi.
Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu diye bir şirketin ürettiği arabayı iktidar partisi kendi adına biz ürettik şeklinde pazarlıyor. Tabiki devlet desteği olabilir ancak dediğim gibi bir partinin kendi adını kullanarak biz gidersek projeyi yıkarlar vb. tanımlaması beni rahatsız ediyor.
Ben açıkçası projeyi destekliyorum ancak şuan bir ülkenin araba üretmesi benim gözümde çılgınca bir şey değil. Mesela şunu dediğim için vatan haini bile ilan edenler olabilir ama benim gözmde önemli olan bundan 3-4 seneki konumu ve gelişimi. Dilerim ki kendini geliştiren bir marka olur ve bundan birkaç sene sonra bu sektörde söz sahibi bir marka haline gelir.
İlerleyen yıllarda yerlilik oranı artacaktır, işin içine girdikçe daha farklı işler çıkacaktır. Normal araçlarda treni kaçırdık ülke olarak ama bu sefer girişmemiz önemli birşeydi. Siyasi tarafına girmek istemiyorum ama ülkenin muhalefeti bile bu projeyi gereksiz görürse iktidarda amerikayı keşfetmiş gibi davranır. İyi partiden meral akşenerin olumlu bakması iyiydi, gereksiz demediler en azından. İşin içinde turkcellin vs. Olması bence çok daha iyi, dijital anlamda ilerleyen zamanlarda güzel işler çıkartılır.