@michelangelos; Bulutfon'da aynı sorunları yaşamıştım. Bulutfon'un desteği bana göre yeterli değil. Sistemleri sorunluydu. Santral arandığında çoğu zaman "hoşgeldiniz" anansu gelmiyordu. Bildirdim ama düzeltmemişlerdi.
Aponkral markasının santrali için NetGSM kullanıyoruz. Bir sorun yok.
Ben Netinternet tarafından geliştirilen projelere güvenmiyorum. Sebebi ise projeyi geliştirmek yerine Netinternet ürünü olarak kendi sistemlerimiz olsun mantığıyla gidilmesi. Bulutfon SMS özelliğini kaldırdı, zarar ediyorlarmış. Yarın bir gün santrali de kapatabilirler diye NetGSM'e taşımıştık. Bir de o zamanlar Netinternet veri merkezine saldırı geldiğinde komple santral servisleri çökebiliyordu.
Netinternet geliştirdiği projelerin üstüne pek düşmüyor bana göre. Kullandığım sistemlerinde mutlaka sorun yaşadım her iki projelerinde de.
İlkbyte'a İstanbul lokasyon, sonra da Avrupa lokasyonlar eklenmesi planlanıyordu. Sadece Denizli'den hizmet sunuluyor. Üstelik kullanıcı sayının artışından bahsediliyor olması cabası.
Özel ağ desteği getirmeyi düşündüklerini açıkladılar. Ama maliyetli diye pek yanaşmıyorlar olsa gerek hâlâ düşünce aşamasında gibi görünüyor.
Arkasında Netinternet'in olduğunu sonradan öğrendim ben de. Bu işe ilk başladığım Netinternet'in hostingini kullanıyordum, destekleri çok iyiydi oradan tavlamışlardı beni. Sonra sitedeki yavaşlığı bir türlü çözemiyordum, birisi bana başka büyük bir kurumsal firma önerdi. Ona geçince site ışık hızına çıktı. Yani Netinternet'in o zamanlar sunduğu paylaşımlı hosting donanımları ve veri merkezi çok yetersizdi anlaşılan. Neyse Ben de Netgsm'e taşıyorum bakalım neler olacak.