500 tl ye yapanlarla, 3000 tl ye yapan bir çok firmanın müşterisini aldım. Bence 3000 tl ye site yapıp da sıralamaya sokamayanlar da 500 tl den satsın. En azından bize gelen müşteri kazıklandığını fazla hissetmez.
Sıralamaya sokmak aslında seo kısmına girer birazda. Tabii iç seo yapılabilir belirli bir seviyede. Kazıklandığını hissedince olan bize oluyor bize bu sefer gürleyebiliyorlar
Ya bu konu tam benlik size buradan soru sorsam ayıp olur mu?
İşimle ilgili sadece makale ve görseller olan destinasyon önerileri İngilizce site kurmak istiyorum, sizce ayırmam gereken bütçe ne olmalı?
Estağfurullah hocam. Blog tarzı birşey istiyorsunuz sanırım. Eğer ki ekmek yemek istiyorsanız kesinlikle wordpress kullanmanızı tavsiye ederim.
Bir kere iç seo full + full yapılmalı ki dış seoda çok ufak bir harekette site yukarı zıplayabilsin. Yani bir sitenin iç seosu ne kadar iyiyse o kadar sıralamaya girme ihtimali artar.
Örnek verecek olursak ; İç seosu dediğim gibi tam takır bir sitede 10 backlinkle mesela 1.sıraya oturabilirken iç seosu olmayan sitede 1 k backlinkle bile oturamayabilirsiniz. Bu seonun ve backlinklerin kalitesine bağlı.
İkinci olarak tema seçimi kesinlikle çok önemli ben kurduğum bir temanın demo olarak bir kelimede sıraya girdiğini bile gördüm. Tema hem seo uyumlu kodlama hemde schema acısından uyumlu olmalı hem de hız konusu önemli.
Eğer cidden ekmek yemek istiyorsanız başlangıç bütçesi bana göre 5 bin lira çok rahat sıfırdan bir site için otoriterlik sağlayacak şekile getirilebilir. Tabii makaleleri vs siz yazacaksanız bu bütçe bir tık daha düşebilir.
Eğer danışacağınız bir konu varsa ücretsiz olarak yardımcı olurum problem yok. Whatsapp numaram profilimde mevcut istediğiniz zaman yazabilirsiniz.