Merhabalar, biraz uzun yazı olabilir farkındayım fakat artık gördükçe ve yaşadıkça bizim bile sinirimiz bozulmaya başladı.
BU ARADA BU KONU BİZİM DEĞİL TÜM WEB TASARIMCILARIN & YAZILIMCILARA TERCÜME OLMAK ADINA AÇILMIŞTIR.
Bir çok arkadaşımız malum ekonomi sebebiyle elbette bütçesine uygun bir altyapı isteyebilir saygı duyarım. Ancak buradaki sorun şu ki ;
Müşteriye wordpress teması iletiyoruz, fiyatı 59 dolar 1.100 TL yapıyor. Elements envatoda olmayan temadan bahsediyorum her temada orada yok. Müşteri işi kaça yaptırmak istiyor 500 TL ama illa o tema olacak diyor peki. Buraya kadar herşey iyi güzel biraz daha ilerleyelim. GPL lisanslı tema kurulacağını kendi de biliyor. Hoş 600 TL'yi cebinizden verecek değilseniz. Neyse işi yapıyorsunuz problem yok sonlara doğru bir anlaşmazlık oldu müşteri direk ne yapıyor?
Daha önceden alınmış tema bile olsa olası bir şikayet durumunda kullanıcıya özel alınmadığı için iade yapılması zorunludur.
Sitenin yedeği var modlar onun tarafını tutacağını bilerek tak iadeyi bir patlatıyor adamın emeği de gidiyor ve yedekde kullanıcıda kalıyor böylelikle ne oluyor dersiniz adam yarın bir gün domain değiştirip devam edebiliyor.
Türk Ceza Kanunu ;
Suç eşyasının satın alınması veya kabul edilmesi MADDE 165. Bir suçun işlenmesiyle elde edilen eşyayı veya diğer malvarlığı değerini, bu suçun işlenmesine iştirak etmeksizin, satan, devreden, satın alan veya kabul eden kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis ve onbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.
Şimdi burada nediyor? Hırsızlık malını aldıysan bile sende suçlusun. Ee peki bu arkadaş bunun ne olduğunu biliyor bunu bilerek beleşe iş yaptırabiliyor bu arkadaşında ceza alması gerekmezmi?
Bakın şurada yanlış anlaşılma olmasın ben herkes n0lled kullansın demiyorum ama temanın fiyatı 1.100 TL'yken işi 500 TL'ye yaptırırsanız sizde suçlusunuz. Modlarında bu şekilde işlem yapması gerekiyor. İnsan nasıl ki uçurumdan atlayınca öleceğini biliyorsa burada da biliyordur.
Buradan bize sen o zaman herşeyde nulled kullanıyorsun diyip üstümüze doğru gelecek arkadaşlar olabilir onun için aşşağıya şu notu iletiyorum;
Alıntı
Not;
Şahsen biz x theme n00lled indir diye indirip tema kurulumu yapmıyoruz & yapmayız da yapmanızı da önermiyoruz. Bizim kullandığımız tema kaynakları orjinal dosya bile olsa bir çok kaynaktan taratılarak ve inceleme yapılarak kullanıyoruz. Orjinal dosya kullanıyoruz.
Yani kişi işveren bile olsa dikkat ederek iş vermesi gerekiyor sonrasında da kimsenin emeğini çalmaya hakkı yok.
İşine gelince iyi güzel ama bir dediğini yapmayınca vay canına bana gpl kurmuş yok şunu kurmuş bunu kurmuş ee tema parasını ver kardeşim kuralım? öyle pahalı oluyor ama bu siteden ben 500 liraya milyonlar kazanacağım. (!)