Bütün dünyada böyle bir sorun olduğunu düşünmen başlıca bir hata mlsf artık sokak hayvanları kavramı sayılı ülkede kaldı.
Ek olarak sığı düşünen yetersiz iq ya sahip biri olsaydım hepsini toplayıp uyutun derdim lakin burada en büyüj görev belediyenin kısırlaştırma politikalarını uygun adımlarla izlemiş olsaydılar şuan da sokakta hiç bir hayvan olmayacaktı hemde sağlıklı bir hayvanı uyutma düşünecsi altına girecek sıkıntılı bireyler ortaya çıkmayacaktı.
Keşke daha önceden önlem alınsaydı, sokaktaki canlar,cunlar denerek üremeleri ve çoğalmaları sağlandı. Beslendikleri yeri sahiplenmeleri, gelene geçene saldırmaları sağlandı.Birde onlar alınınca saldıran hastalıklı bir topluluk oluşması sağlandı.
Bugün 10 milyonu uyutmazsan yarın 20-30 milyonu uyutmak zorunda kalacaksın.
Kısır köpek ısırır, kısır köpek de parçalar, kısır köpek de taşıyorsa kuduz yapar!
Biraz uç ama şöyle bir örnek vererek soru sorayım.
Her apartmanın önünde 1 tane zehirli bir yılan var ama KISIR, her gün acaba kime saldıracak diye bekler misiniz? Belediye gelip de bir şey yapamaz. Nasıl olsa sokaklar da yılanların yaşam alanı değil mi? Belediye geliyor abi bu kısır biz bir şey yapamayız deyip gidiyor. Gidin ormana salın gelin diyorsun, o kadar çoğalmışlar ki artık bunu salıyorsun başkası yine kapının önüne geliyor. Ülkede de her gün birilerinin yılanlar tarafında sokulduğu hatta özellikle çocukların öldüğü haberi geliyor. Sorum şu siz bu yılanları NE YAPARSINIZ?
Ben uyutulmalarına karşıyım, uzakdoğu ülkeleriyle anlaşıp eziyetsiz öldürüp yemeleri karşılığında ücretsiz yollanması taraftarıyım.
Şimdiden sallayacak olanlar için söylüyorum, ülkede böcek üretip satan var, at ve domuz üretip satan var. Bunların hiç birini ben de yemiyorum ama yiyenlere satıyorlar . Ortaasyada atları kesip inekler,keçiler gibi yiyorlar. Çinliler de köpekleri kesip yemiyorlar mı ne farkı var?
Ama sokaklarda birbirini öldüren insanlar da var onları ne yapacağız diyenler de olabilir? Onları da öldüreceksin!