Arkadaşlar birkaç gündür TOGG ile ilgili videolar izledim 200-300 bin lira diyen bile vardı ama ben tam tersi düşünüyorum. 1 milyon olursa şubatta ön satışlar açıldığı hafta hatta 1 hafta bile kalmaz günler içinde tükenir diye düşünüyorum.
Arkada bile koltuk ısıtma seçeneği var 800-900 bin liralarda rakibi yokki. Sadece Renault Zoe var onunla da arasında uçurum var. Bence 1 milyon altı söyleyenler çok iyimser düşünüyor. Ama olursa gerçekten TOGG talebe yetişemez.
Yakın zamanda hiçbir arabaya neredeyse uymayan bir düzenleme geçti meclisten araba vergileri ile ilgili. Muhtemelen o yasa TOGG'un en boş paketi için çıktı oradaki verilere bakarsak da en boş paket TOGG marka aracın 900 - 1 milyon arası olması beklenenebilir.
Üretim yapmadan bu ekonomi düzeltmek için bir fikriniz var mı ?
Üretim yapmıyoruz sadece montaj yapıyoruz. Onu ülkemizde bir çok marka zaten yapıyordu. Bu araçla ilgili eleştiri yapabileceğim çok şey var lakin yine de bir yerden başlanmış olması tabiki güzel gelişme. Ancak dediğiniz gibi değil dışarıdan gelen parçalar burada birleştiriliyor ki bunu yapan bir çok firma var. Ekstra olarak bu aracın sahibi 5 tane özel şirket. Yani kazanan yine onlar olacak. Ayrıca görün bakın ilk çıktığı zaman kalantorlar harici kimse alabilecek mi? Hepsini galerici vs tayfa alıp insanların üzerinden deli karlar edecekler devlet de buna çanak tutmuş olacak. Üzerine devlet bankalarından yani bizim paralarımızla verilecek faizsiz ya da düşük faizli kredilere girmiyorum bile. Daha bunun servis ağı var, yedek parçası var. Konuşulacak çok şeyi var yani.