Hesap yanlış.)))
Araba kiralamak sadece şirketseniz ve filo kiralıyorsanız mantıklıdır.
Bireysel olarak Arabayı kiraladın.
Ayda 10 gün kiraladın kullandın diyelim.
Aylık 5 bin lira masraf. Senede 60 bin lira masraf.
Ortahalli 200-300 binlik bir aracın vergisi, sigortası kaskosu ve yıllık bakımı 20 bin lira tutar. Hadi senede bir ağır bakım ya da bir arıza çıkardı 10 binde ona de. Senede 30 bin lira masrafla kendi aracını kullanırsın.
Kiraladığın araç daha yeni model olur ama karşılığında en az 2 kat fazla para ödersin. Ayrıca sadece planlı gezmelere kullanabilirsin. Bir gece ansızın araca ihtiyacın olduğunda kapının önünde seni bekleyen bir aracın olmaz.
Ayrıca kendi aracın kapının önünde seni bekleyen 300 bin liradır. Araç fiyatları yükseldikçe se fiyatı artar.
Yani tercih senin.
Ya 300 bin liranin üzerinde gezer senede 15-20 bin lira masraf edersin. Ama 300 bin liran değerini korur.
Ya da yeni bir araca binmenin bedeli olarak yıllık 50-60 bin lira kiraya ödersin.
Aklı başında adamın yapması gereken. Arıza çıkarmayacak bakımlı 300 binlik bir araç bulmak. Kiraya vereceği ekstra parayı tasarruf edip 2-3 sene sonra model yükseltmek olacaktır. Böylece 7-8 sene içinde çok daha yeni model bir araca binebilirsiniz.
Hele hele 30 gün kiralama yapacak ekonomik gücünüz varsa kiralama yerine o maliyetle bahsettiğiniz egea gibi arabaları 3-5 senede sıfır alabilecek hale gelirsiniz.
Hocam güzel diyorsun da. 300-500 bin tl 3-5 senede yaparsın diyorsun. Bende sana şu soruyu sorayım. Geçen sene 400bin TL de ki araba neydi bu sene ki 400bin TL de ki araba nerde?
3-5 sene derken bile arada koskocaman 1 sene var. Neler olur kim bilir arabalar milyon mu olur ne olursa artık. Biriktirelim şey yapayım desen imkansız zaten. Aracın aylığına 10K diyelim hadi. 10x12'den 120.000TL yapar yıllık. Bana 120.000'e alınacak araç söyler misiniz?