Merhaba,
3-4 sene önce çok araç kiralıyordum o zamanın fiyatlarıyla günlük 100-150TL civarında 301,c-elysee vs. kiralayabiliyordum. Sonra boşa vermiş gibi hissettiğim için gittim araba aldım. Kaskosuydu, sigortasıydı, vergisiydi, bakımlarıydı, ekstra çıkan sorunlarıydı falan baktım kiradan çok kendi arabama veriyorum. Araç beni çok zorlamaya başlamıştı ayıptır söylemesi 2005 honda civic bir aracım vardı euro civic 1.6 vtec motor olanlardan. Baktım arabaya kredisiyle falan beraber baya yüksek fiyatlar tutmaya başladı. Bende aracı 10 ay falan kullandıktan sonra satarak ev aldım.
Sattıktan sonra tekrardan araç kiralamaya başladım bu sene, şu ekonomi krizinde her şeyin ateş pahası olan zamanda 301,c-elysee, egelar vs. 300-400TL. Yazın günlük 500-600-700 civarında olan bu araçlar yazdan önce 150TL ye aldığım zamanlar oldu. Yazdan sonra yani bu zamanlar şuan bu arabalar 300-400TL civarında.
Bakımına karışmıyorsunuz,kaskosudur, sigortasıdır sorun mı çıktı ara firmayı değiştir aracı, bir şey mi oldu ara hallet. Kaza mı yaptın 5.000TL muafiyet var istiyorsan git aracı uçurumdan aşağı at en fazla 5.000TL ücret ödüyorsun.
Aldığım araçlar 2017 model üstü 301,c-elysee 2019 model üstü fiat egelar. Bu araçların şuan ki piyasa değeri 300-400-500bin TL.
150-200bin TL civarına alınan araçlar eski püskü araçlar oluyor
örnek link (bu araçta airbag bile yok fiyatı siz görüyorsunuz).
Sizce hangisi daha mantıklı araç satın almak mı? Araç kiralamak mı?