bilmiyorsun, bilmediğin konularda bu kadar net cevaplar vermen çok yanlış. tam tersi instagram ve facebook en ufak durumlar için dahi bilgi paylaşır twitter bilgi paylaşmaz elon musk'tan sonra nasıl bir hal alacak bilinmez göreceğiz.

uygarugurlu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Avukat değilim ama hukuk biliyorum. Bulunamaz, Instagram ve Facebook 3. şahıslar ile, kullanıcılarının verilerini paylaşmaz Twitter paylaşır. Instagram veri paylaşsa bile alacağı fazla bir ceza yok eğer Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve Cumhurbaşkanına küfür yoksa normal küfür veya hakaretten yargılanacak. Ağır tehditler var ise (Seni sokağa çıkartmam, seni barındırmam.) v.b. tehditler, (Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma) üzerinden de değerlendirilebilir. İlk suçuysa bkz. HAGB cezası alır, ceza söylenir ancak açıklanması ertelenir. Bu durumda cezasını yatmaz. Tabii ki bu söylediklerim 2 yıl altında ceza alırsa geçerli. 2 yıl, tam emin olamamak ile 2.5 yıl üzerinde ceza alırsa ve etkin pişmanlıktan yararlanacak bir durumu yok ise cezayı yatar. Eğer daha öncesinden HAGB kararına tabii tutulmuş ise ve suç tarihleri, denetim süresince kasten suç işlemeye yelteniyorsa, eski suç tarihleri arasında ne kadar ceza aldıysa çekmek zorunda kalır. Bunların dışında tekerrürlü suçu varsa(aynı suç çok kez tekrar edilmiş ise) yine denetim süresine tabii tutulmadan cezaya maruz kalır.