yazılım ve bilişim için üniversite okumak bence ahmaklık (üniversite okumuş biri olarak söylüyorum) üniversite de verilen eğitim sizi çok fazla ileriye götürmeyecektir. Şu anki aklım olsaydı eğer ne lise ne de üniversite okurdum bir firmaya stajer olarak girer yada internette kendimi geliştirmeye adardım. 1 yılda bir firmada yada eğitim kurslarından alacağınız eğitim 4 yıllık bir üni eğitimden çok daha iyi olacaktır. Sınıf içerisinde anlatımlar yeterli gelmeyecektir sizinle birlikte eğitim görenlerin kapasitesi ders bölümünü etkileyecektir.
Şu an üniversite okumanın maliyetleri söylemiyorum bile oraya yatıracağınız eğitim masraflarının yarısına belki de daha azına kendinizi çok iyi geliştirebilirsiniz. Şu an ki devir de diplomadan çok neler başarabildiğiniz önemli diye düşünüyorum büyük firmalar bile artık üniversite mezununa bakmıyor çünkü herkes üniversite mezunu şu an neler yapabildiğiniz önemli.
Not: bu verdiğim bilgiler yazılım sektörü için diyebilirim.
Yurt dışında mesela ABD ülkesinde, yazılım işinde genelde diplomadan daha çok işi yapanın bilgisine önem veriliyor diye biliyorum, bu bilgi de doğruysa gerçekten gerek yok bu bölüm için. Ülkemizde de artık sanki yavaştan yavaştan yazılımcı için diplomanın önemsiz olduğu anlaşılmaya başlandı.