[QUOTE=HasanAYT;1083794760]Bu yorumun tam anlamıyla doğru olmadığını düşünüyorum çünkü uzun zamandır rakiplerimi kontrol ediyorum. Markalaşma adına hiç bir şey olmamasına rağmen sadece ürün, ürün tanıtımı gibi alanlarda içerik üretiyor ve bu dönemlerde hiç bir kayıp yaşamadılar. Bunu bir örnek değil onlarca örnekte gördüm. ( Tabi bunlar ingilizce içerik üreten sitelerdi.) Aksine google bu son açıklamalarına göre üründen çok ürünü anlatıldığı sistemlerin biraz daha öne çıkacağını düşündürüyor. Markalaşmış bir firma için google artık kullanılmıyor gibi düşünebiliriz. Bu sebeple aramaların etkin olabilmesi için alternatifi yöneldiler gibi. Örneğin bugün Google'de doğrudan ürünü artıp amazona tıklamaktansa amazonun içinden ürünü aratıyorlar. Yani Amazon ürünlerinin google'de olmasından çok o ürünler ile ilgili açıklamaların ve deneyimlerin anlatıldığı içeriklerin daha ön plana çıkacağı konuşuldu bu süreçte.
söylediğim şey ayrı
Sizin söylediğiniz şey ayrı her ikisi site ve kargoriye göre değişir
basit bir anlatımla, insanlar iphone alacaksa model ismini yazar ve rekabet iphone markası üzerinden olmaz model üzerinden olur ve ürün bazlı olur. Sizin dediğiniz anlatmaya çalıştığınız mantık bu
Ancak brand kısmı da ayrı bir işleyiş söylediğiniz şey den ayrı bir konu,
Misal herkes rolexin modelini aratarak saat satın almaz ancak rolex markasını aratır ve bu rolex aranmasında ürününüz sıralama alamaz çünkü tüm rakipler brand odaklı kategoriye veya markaya çalışma yapıyor.
doğrusu bu.