MrUlus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba;

01/10/2019 yılında başladığım kurumsal iş yerimden 01/11/2022 yılında yani bugün itibariyle kendi sözleşmemi fesih ederek çıkmış bulunmaktayım. 2021 yılında şirket ayda 30 gün çalışmama rağmen 10 gün sigortamı yatırmış, maaşımı ise tam almıştım. Bu dönemde eksik yatan 20 günün düzeltmesi yapılmadığı için ve ben de kamuya atandığım için noter aracılığı ile sözleşmemi ihtar yolu ile fesih ettim. Bu doğrultuda içeride bir miktar tazminat alacağım var fakat şirket vermeye yanaşmıyor. Yasal olarak iş kanuna göre haklı fesih nedenim bulunmakta ve buna rağmen türkiye'nin sayılı şirketlerinden olan bir mağaza zincirinin uzlaşmayıp tazminatımı vermemesi konusunda ne gibi işlemler yapabilirim? Eski çalıştığım şirketi sgk ya şikayet etmem durumunda yatırmadıkları için ceza yiyecekler. Ben o dönem çalıştığımı her türlü ispat ettim çünkü hem maaş yattı, hem elimde shift var, puantaj var her şey var buna rağmen vermeyeceklerini bildirdiler.

Daha önce başına bu tarz bir durum gelen ve tazminatını alan var mı? Nasıl tazminatımı alabilirim? Bilgili kişilerden destek rica ederim.

iyi forumlar
kendiniz fesih etmeniz durumunda tazminat alamazsınız. Hatta haklı sebepten fesih ettiğinizi noter kanalı ile göndermezseniz siz tazminat öderseniz.

Eksik gün bildirimi için mahkemeye verebilirsiniz. Şirkette 30 gün çalıştığınızı kanıtlamanız durumunda sgk eksik ödemeleriniz yatar. (Size para verilmez)

Asıl alacaklı siz değil sgk'dır. SGK 3 kat olarak alıyor diye biliyorum. Kamu davasına döner.

Sizin karınız: SGK eksik ödemelerinizi yatırılması
SGK'nın karı: x3 kat para cezası

SGK cezası ile tehdit edip para almaya çalışırsanız suçlu duruma düşersiniz bu yüzden kamu'ya atanmışsanız mahkemeye verip sürecin adalete göre işlemesini sağlamak doğru karar olur

Düzeltme: Haklı sebepden işçinin fesih'de kıdem, ihbar alınıyormuş.