Merhaba,
Apple ürünleri kullanan kişiler cihazlarını güncelliyorlar mı ? Ben hiçbir cihazı güncellemiyorum. Aldığımda neyse o şekilde kullanmaya devam ediyorum. 2 adet iMac, 1 adette Macbook cihazım var. Telefonumda yine aynı şekilde ilk aldığım güncelleme sürümünde kalıyor. Bunun sebebi ise yavaşlatılmasından dolayı kaynaklanıyor.
İki iMac cihazım aynı model. 2017 27" iMac. Birisi 64 GB diğeri ise 16 GB Ram'e sahip. Bir program uyumsuzluk sağladığından dolayı 16 GB olan cihazı tekrar geri dönebilmek için yedek alıp, Mojave'den Ventura'ya güncelledim. Çalışmalarımı tamamladıktan sonra tekrardan Mojave'ye geri dönüş yapacağım. Daha öncesinde bu testi yapmıştım. Şimdi tekrar yapmak istedim. Ne kadar yavaşlıyor görmek için telefondan kronometre açıp, açılış hızlarını test ettim. Ve gözle görülür, çok ciddi fark var.
Görsellerde 1. tur zamanı tuşa basıldıktan sonra şifre ekranı gelene kadar olan kısım, 2. tur ise şifre girdikten sonra masaüstünün gelme zamanı. Sizce +30 saniyeyi dikkate almayıp, güncelleme yapmaya değer mi ? Bence değmez.
iMac 2017 27" 5K
16 GB Ram
1 TB Fusion Drive
Radeon 570 4GB
(PC'de kurulu hiçbir şey yok ve başlangıç uygulamaları kapalı)
Test sonuçlarını aşağıya bırakıyorum. İlk sonuç Mojave, ikinci sonuç ise Ventura: