krmbzkurt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yazdığım cümleyi tekrar okumanızı öneriyorum. Gereksiz yorumdan kaçınalım lütfen. Değindiğim nokta geç vermek veya aksatmak değil. Şikayet konusu açmadan ödeme yapılmaması. Gözü korkmadan ödeme yapmaması...
Bak kardeşim dol@ndırıcılık böyle bir şey değil.
Senin 9 aylık forum geçmişin bu forumda gerçekleşen gerçek dol@ndırıcılık olaylarını hatırlamaya yetmiyor.
Sana dol@ndırıcılık nedir hukuki tanımı okumalısın diyorum sen bana hala bildiğini anlatıyorsun.

Bu ülkede herkes elektrik faturasını zamanında ödemez.
Ve bu insanlardan bazıları elektrik şirketi elektriği kestiğinde ya da icraya verdiğinde ödeme yaparlar.
Kredi kartı borcu olanlar temerrüte düşünce ödeme yapabilirler.
Yani ödemeye zorlandıktan sonra ödeme yapanların hepsine dol@ndırıcı diyemezsin.

İnsanlar gelir giderlerini yönetirler ve önemli ödemelerini daha öncelikli yaparlar.
Bir adamın 200 lira parası varsa, bu 200 lira ile kız arkadaşı ile mi gezecek, yazdırdığı makalenin parasını mı ödeyecek ikileminde kaldığında elbette gezmeyi seçer.
Yani bir ödemesini sallaması bir adamı dol@ndırıcı yapmaz.

Bu yüzden insanları borçlarını ödemeye zorlayan sistemler var, bu forumun da kendi şikayet sistemi mevcut.
İnsanları borçlarını ödemeye zorlayan sistemler olmasaydı zaten kimse borcunu ödemezdi.

Dol@ndırıcılığın 2 temel unsuru kasıt ve hile dir.
Kasıt ve hileyi ispat edemediğiniz sürece bir dol@ndırıcılıktan söz edemezsiniz.
Kastı ve hileyi ispat edemeyenler savcılığa suç duyurusunda bulunduğunda takipsizlik alıyor ve adaleti suçluyorlar.