bu dediginiz icin rescuetime kullanmayi dusunuyorum. Dediginiz gibi zamanimi neye harcadigimi bulursam yonetebilirim.
hocam harika bir sistem oturtmussunuz hakikaten tebrik ediyorum. Bunu devamli uygulamaniz da oldukca guzel. Umarim ayni devami saglayabilmeyi umit ediyorum. Normalde 1 pomodoro yapiyordum 25/5 seklinde ama o 5 dakikada napicam diye dusunup dururken hic bir sey yapamayip bosa gidiyor gibi hissediyordum. Odak suremin biraz daha uzun oldugunu fark ettim. 90 a cikabilirsem zaten harika bir sey olur

boyle verimli calistiktan sonra 2 gun tatil guzel olur. Anladim hocam, yani pc den uzaklasmayi istedigim seyler dusunuyordum bunun uzerine biraz kafa yorayim ben. Yardimlariniz tesekkurler umarim baska arkadaslara da faydasi olur. Verimli calismak paha bicilemez bir olgu bence.
EK OLARAK: Size sagladigi faydalarida paylasirsaniz sevinirim. Bu plani uzun suredir uyguluyor ve kendinize oldukca guzel seyler katmis gibisiniz. Ne kadar suredir boyle bir plani uyguluyorsunuz? Dezavantajlari oldu mu sizin icin hic? O an ki planiniz gerceklesmediginde bir alternatifiniz var mi yoksa plani kaydiriyor musunuz? Öğrenim sürecinizi nasıl etkiledi? Az az herşeye çalışmak mı yoksa bir şey üzerine çalışıp o bittikten sonra başkasına geçmek mi (mesela udemy de 35 saatte python eğitimi diyor mesela bu eğitimi bitirip iyice öğrenene kadar tüm python içeriklerini sömürmek mi yoksa 1 saat python, 1 saat grafik tasarım,.. Şeklinde ilerleyip bunu hergün tekrarlayıp 35 günde python bitirmek mi ve bu arada diğer şeyleri öğrenmek mi grafik tasarım vs gibi. Odağı değiştirmenin öğrenimi etkilemesi nasıl oldu sizde)? Bu dediklerinizden yola cikarak notion uzerinde bir Eisenhower Matriksi hazirlayip burdan da paylasacagim herkes faydalansin. Cunku uzun vakit harcanmasi gereken bir konu bu diye dusunuyorum. Zaman planlamasina harcayacagmiiz 10 dakika bize 1 saat olarak geri donebilecek gibi bir sey aslinda. Karmasik olarak neyi ne zaman yaptigimi bilmeden yapinca gun sonunda baktigimda cunku cok sey yapmisim ama ne yaptigima dair bir fikrim olmuyor elimde bir cikti olmuyor veya hic bir sey yapmamis gibi hissediyorum.
Neredeyse sektöre girdiğimden beri planlı çalışıyorum, yaklaşık 12 yıl olmuştur. Bu kadar uzun sürmesinin tek sebebi sektörümü ve mesleğimi seviyor olmamdan kaynaklanıyor sanırım
Todoist, EverNote, Asana, Trello, Producteev, Wunderlist, Notion gibi birçok uygulamayı denedim. Son 3-4 yıldır MS To-Do kullanıyorum, aralarında benim için en basit, en kolay olanı buydu.
Dezavantajları başlarda oluyordu, "yapmam gerekiyor", "bitirmem lazım" diye yemek yemediğim, sabahladığım, sevdiklerimi ertelediğim falan olmuştur :/ Ancak hayat o kadar da planlı giden bir şey değil, olmamalı da

O yüzden aksaklıklar, bıkkınlıklar mutlaka olur, olduğunda telafi edebileceğim aralıklara yerleştirip idare ediyorum.
Faydaları imzamda

Her geçen gün yeni bir artı ekliyorum, superhuman olma yolundayım