cumasamanci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba;

directadmin reseller alacağım bu paneli ilkkez kullanıyorum. dns işlemlerinde problem yaşıyorum.
reselleri laptopaksesuar.com adına bağladım. firmanın verdiği nsleri DNS Sunucuları kısmına ekledim natrodan
Özel Nameserver (NS) ns1.laptopaksesuar.com fimanın verdiği ip ile ve ns2.laptopaksesuar.com fimanın verdiği ip ile olarak ekledim
sonrasında resellerde
Ad sunucuları
kısmına ns1.laptopaksesuar.com ve ns2.laptopaksesuar.com bunları yazdım ikinci domainimi ise bagimsizdenetci.com.tr bunun nslerini de ns1.laptopaksesuar.com ve ns2.laptopaksesuar.com böyle yaptım fakat bagimsizdenetci.com.tr açılmadı nerede hata yapıyor olabilirim.
firmaya yazıyorum doğru bir yönlendirme veya çözüm bulamadım.
Merhaba cumasamanci,

Reseller hosting hizmeti aldığınız firmanın basitçe çözebileceği bir durumdur. En azından bunu çözebilecek düzeyde yerler ile çalışınız.

Bir alan adında ns1 ns2 kayıtlarını önce domain tarafında nameserver kaydı olarak oluşturmalısınız, daha sonra ise hosting / reseller düzeyinde ns1 ns2 kayıtlarını oluşturup hosting tarafında da dns kayıtlarının varlığını kontrol etmelisiniz. intodns.com sitesinden bir alan adının / web sitenin dns durumunu kontrol edebilirsiniz.

Ek bilgi .tr uzantılı alan adlarında dns / ns güncellemelerinin hemen yansımadığını lütfen unutmayınız.

İyi çalışmalar.