Bu olayların bu kadar büyümesinin sebebi yanlış satış stratejisi oldu. Adamlar bölünmüş alanlarının çok büyük kısmını 0,8 + kdv den verdiler. Gidip kimisi 20 kabin aldı, 30 kabin aldı ve x firmasının 1500 tl ye kiraladığı sunucuları 500 tl'ye kiralamaya başladılar.
Benim anlamadığım bu firmalar bu ürünleri zaten 900-1000 tl ye çok rahat kiralayabilirken çok ölü fiyatlara verdiler. Biz yine belli bir kar oranını koruduk hatta bu son zamma kadar bizim 900 tlye verdiğimiz sunucuları dgn de falan 1200 tl'ye veriyorlardı.
Ancak x firmalar 400-500TL'den vermeye devam ettiği için ve barındırma fiyatlarını da çok uygun tuttukları için hem o x firmaları 1 senede sürümden ne kazandılarsa kazandılar (ki çok fazla kardan zarardalar) hemde pendc bu kampanyayı belli bir kabin sayısı ile sınırlı tutmadığı için ciddi zarar ediyor.
Benim zamma tepkim yok sözleşmem var ama adamları göz göre göre batıramam ancak bu yanlış planlama oradaki insanları zor duruma sokacak. Diğer firmalar ise hala ohh çok iyi oldu diyor. Yani 400-500 TL'ye verene iyi olmuş olabilirde o da bu konuyu açmıyor zaten ben açıyorum.
Geçmiş olsun diyeceğim ancak geçmiş olacağı aslında zaten belliydi. "Bu sözüm tabii ki doğrudan size değil"
Ancak şöyle bir durum var piyasada 5-6 TL bandında iken 0,8 KRŞ elektrik vermesi bence şaşırılacak bir durum değil. Reklam stratejisi dersiniz, yeni müşteri kazanma dersiniz, ne derseniz diyin mantıkla bakılabilir. Ancak şaşırılacak durum 5 yıl sabit garanti verilmesi. Bu düpedüz mantık dışı strateji.
Bu arada "oh iyi oldu" diyenler emin olun çok haklı. Kişisel olarak üzerinize alınmayın ancak penDC de 400 - 500 TL sunucu satanlar sebebiyle ben ve benim gibi bir çok firmaya "siz dolandırıcımısınız neden bu kadar fahiş yüksek fiyatlarınız var" diyenler oldu.
Dolayısıyla da içten içe herkesin sevinmesi gayet normal.
ilave olarak yine diğer bazı arkadaşlara katılıyorum. Zam yapılmış hali bile şu an çok çok ucuz.