UgurEren adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sözleşme varsa kesinlikle ödeme yapmayın, 0,80'den devam edin hocam.
Ama şunu da bilin, o şuanki fiyat bile normal değil, ben 7,80 ödüyorum ama müşteriye 10tl gibi yansıtıyorum çünkü 1-2 ay sonra 10tl olmayacağına emin değilim.
Günümüz şartlarında ticaret maalesef bunu gerektiriyor, ucuz aldın diye ucuz satmak zorunda değilsin, öncelikle kendini düşünmen gerekiyor.
Bu olayların bu kadar büyümesinin sebebi yanlış satış stratejisi oldu. Adamlar bölünmüş alanlarının çok büyük kısmını 0,8 + kdv den verdiler. Gidip kimisi 20 kabin aldı, 30 kabin aldı ve x firmasının 1500 tl ye kiraladığı sunucuları 500 tl'ye kiralamaya başladılar.

Benim anlamadığım bu firmalar bu ürünleri zaten 900-1000 tl ye çok rahat kiralayabilirken çok ölü fiyatlara verdiler. Biz yine belli bir kar oranını koruduk hatta bu son zamma kadar bizim 900 tlye verdiğimiz sunucuları dgn de falan 1200 tl'ye veriyorlardı.

Ancak x firmalar 400-500TL'den vermeye devam ettiği için ve barındırma fiyatlarını da çok uygun tuttukları için hem o x firmaları 1 senede sürümden ne kazandılarsa kazandılar (ki çok fazla kardan zarardalar) hemde pendc bu kampanyayı belli bir kabin sayısı ile sınırlı tutmadığı için ciddi zarar ediyor.

Benim zamma tepkim yok sözleşmem var ama adamları göz göre göre batıramam ancak bu yanlış planlama oradaki insanları zor duruma sokacak. Diğer firmalar ise hala ohh çok iyi oldu diyor. Yani 400-500 TL'ye verene iyi olmuş olabilirde o da bu konuyu açmıyor zaten ben açıyorum.