nekreyazar34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bence az bile oldu. İnsanlara 400 500 liraya şaka gibi fiyatlara fiziksel satıyorlar. Müşteri başka bir firmadan yüksek fiyat alınca veya zam yapınca Vay efendim siz d0landirici mısınız konusuna dönüyor. Umarım pendc de barındırma maliyeti 2000 3000 TL olur. 1U için, çünkü piyasaya bakınca bütün veri merkezlerinde bu fiyata denk geliyor. Fiziksel sunucu isteyen insanların artık 1000 lira mantığından kurtulması lazım.
GiRGiN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Böyle bir şey olacağını aklı selim insan bilir. Yine 3.9 TL ödediğinize şükür edin. Diğer DC'deler 6 TL üzeri
Konuda ki mesele o değil. Biz 0,8 e aldığımızda diğer dcler de 2 tl civarındaydı uçurum yoktu arada. Ben zam yapmalarına da kızmıyorum adamlar zarar ediyor zaten daha 2 ay önce mail attım 2025'e kadar sözünüzü tutacağınıza emin misiniz? Şeklinde evet dediler.

Onlar içinde dayanılacak gibi değil durum farkındayım ama birden 4 kat zam olmaz. Sonuçta diğer dcler 7 tl ise benim 900 tl ye verdiğim sunucuyu adamlar 2500-3000 tl'ye veriyor.

Benim müşterimin bütçesi 900 TL problem burada başlıyor. Birden 4 kat zam olmaz ki 4 kat olacağı garantisi de yok. Pendc ocakta elektrik fiyatını daha da yükseltirse 5 kat olur, 6 kat olur olurda olur.