Bu cevap, konu sahibi tarafından kabul edilebilir bir cevap olarak işaretlendi.
oncelikle yorumunuz icin cok tesekkur ediyorum gayet aciklayici ve guzel bir plan. Kafama takilabilecek bir sey var mi diye defalarca ustunden gectim

tek sorum 45 dk lik calismalardan sonra 15 dk lik aralarda onerebileceginiz seyler var mi? Derin odaklanmis bir sekilde calismak icin harika bir plan. Bu her saatte farkli bir sey yapmam odaklanma acisindan sorun teskil eder mi yani 3 saat php mi calismaliyim yoksa hergun 1 saat php mi calismaliyim mesela? onemli ve acil isler kisminda ve burda php ana isim mesela bunun egitim kismini bu alana mi dahil etmeliyim onemli ama acil olmayan kisimlarda bunun egitim kismini yapip uygulamayi yani pratik yapma kismini onemli ve acil kisimda mi yapmam daha dogru olur?
Sizin rutinleriniz var mi ne tur rutinler olusturmak ekstradan faydali olur?
Cok tesekkurler tekrardan aydinlattiginiz icin.
Rica ederim ne demek
Benzer bir planla sabah setlerinde müşteri işlerim, öğleden sonraki setlerde ise kendi projelerim ve gelişimim üzerinde çalışıyorum. En belirgin rutinim, sabah gözümü açar açmaz İngilizce pratiği yapıyorum ya da 15 Almanca kelime öğrenmeye çalışıyorum.
Daha önce AfterEffects, Premier ve Audition konularına odaklıydım, yakın zamanda tamamladığım için bu sıralar 3D&Blender, NFT ve AI PromptCrafter konularına odaklıyım. Eğer sadece eğitim odaklı bir plan olacaksa sabah setlerini eğitime, öğleden sonraki setleri pratiğe ayırabilirsiniz. Ve eğer yapacak başka bir şeyiniz yoksa günde 1 saat eğitim dışında yine zamanınız boşa akacaktır. Bir an önce eğitimleri tamamlayıp pratiklere ve iş/proje yapmaya odaklanabilirsiniz.
45 dk. setler odağınızı bozuyorsa 90dk+30dk. gibi bloklar oluşturabilirsiniz. Ben hafta içi sabah 8'de başlayıp 12'de bitiriyorum, sonra 15'te başlayıp 19'da bitiriyorum. 12-15 arasında 2 saatimi gelişim için ayırıyorum. 20:00'dan sonra modum ve enerjim yeterse bir kaç saat daha projelerime bakıyorum. Ancak çay/kahve, ara öğünler ve temel ihtiyaçlar dışında neredeyse hiç mola vermemeyi tercih ediyorum. Çünkü çoğu zaman ofis dışında çalışıyorum. Hafta sonu ise şalterleri indiriyorum ve bazen canım isterse gitar repertuarımı genişletmeye çalışıyorum
15 dk. aralar mola zamanınız olacağı için öylece oturmayı da tercih edebilirsiniz

Bu tamamen kişisel olduğu için kendiniz belirlerseniz daha sağlıklı olabilir.