Merhaba, 2 haftadır Tiktok reklamlarını deneyimliyorum. Reklam verecekler için kısaca tecrübemi aktarmak istiyorum;

- Öncelikle sistem Adwords gibi ön ödemeli çalışıyor. Buraya dikkat: hesabınız kapanırsa paranız içerde kalıyor!
- Hesaplar çok kolay kapanıyor! 2 haftada en az 15 hesabım kapandı, 2 bin tl civarı bir bakiyem içerde kaldı. Çok saçma.
- Reklam verirken veya yayında olan bir kampanya da değişiklik yaparsanız hesabınız şüpheli işlem diyerek kapanabiliyor.
- Kapanan hesap için destek kısmı var, destek talebi oluşturabiliyorsunuz ancak benim hesapların hiç biri açılmadı
- Reklam vermek için tiktok hesabınız olmasına gerek yok, direk maille kaydolabiliyorsunuz, istediğiniz isimle reklam çıkabiliyorsunuz.
- Kaydolduktan sonra direk reklam verebilirsiniz, isterseniz işletme hesabı yapıp çoklu reklam hesabı yapabilirsiniz (Facebook'taki aynı mantık hatta aynısı)
- işletme hesabı çabuk onaylanıyor, herkes açabilir zor birşey değil.
- İlk kayıtta bazen 2 kimlik belgesi istiyor
- Panel facebook ads'in ilkel hali, eskiler bilecektir. Kampanya, reklam seti, reklam. Bu kısımlar Facebook'un aynısı.
- Pixel özelliği burada da var.
- Min bakiye tutarı 14 tl.
- Reklamınız şikayet alırsa askıya alınıyor.

Özetle, şu anki hali çok amatör. Özellikle hesap kapanması ve bakiyenin içerde kalması can sıkıcı. Yine de ufak bütçelerle denenebilir.