Yesil SEO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu bir sorun değil. Optimizasyon meselesi.

Tarama bütçesini (Crawl Budget olayı) etkin kullanmakla alakalı.
yanlış bilmiyorsam eger,gereksiz sayfaların indexlenmesini engellemek mesela bu konuda iyi bi adım.degil mi hocam?örnegin genel olarak etiket kullanımı artık eskisi gibi gerekli bişey degil deniyor ve biçok site de artık indexe kapatıyor etiketleri.benim bi sitemdede konudaki gibi indexlenmeyen çok sayfa vardı,consoleda biraz baktıgımda aslında hiç indexlenmemesi gereken sayfaları indexlemeye çalıştıgını gördüm.yoast seo yu kurarken belliki ayarlarda hata yapmışım,indexler karman çorman oldu.örnegin yanlışlıkla includes klasörünün içindeki dosyaları dahi indexlemeye açmışım etiketler zaten açık ve sitede çok fazla etiket var.5-6 yıl önce siteyi kurdugumda işe yarıyordu bu etiketler ama şimdi galiba fazlalık oldu sitede.sonuçta bu fazladan ve gereksiz istek göndericek.gerekli sayfaların indexlenmesini yavaşlatacak/geciktirecek/engelleyecek ve onların yerine bu saçma içerikler index alacak...sadece gerekli sayfaların indexlenmesini saglamak,tarama bütçesi konusunda önemli bi adım anlaşılan.