velilik bir durum yok ki ortada belki kızın ihtiyaçları var onları alacak.
gençliğin kafası çook karışık =) bu kurumlar bu çocukları ailelerine karşı korumakla yükümlü. sizin olayda bir vasfınız yok.
illa yasal belge istiyorsanız müdürün inisiyatifinde evet velisinin sorumluluğunda.
https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...20200911-2.htm Kurumlara giriş ve çıkış ile evci izni MADDE 27 (1) Kurumlar, en az ders yılı süresince barınma hizmetlerini eksiksiz devam ettirir. Ders yılı dışında da hizmet verilip verilmeyeceği hizmet sunum taahhütnamesinde belirtilir. Öğrencilerin kuruma son giriş saatleri, bulundukları yerin özellikleri ile ulaşım vasıtalarının durumu dikkate alınarak öğretim yılı başında kurum yönetimince tespit edilir, öğrencilere duyurulur ve il veya ilçe millî eğitim müdürlüğüne bildirilir.
(2) Öğrenciler, adresleri velisi tarafından kurum yönetimine yazılı olarak bildirilmek ve müdürden izin belgesi almak şartıyla evci çıkabilirler.
(3) Kurumlar, kurum dışında yapacakları sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler için 8/6/2017 tarihli ve 30090 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği hükümlerine göre gerekli izinleri alırlar.