digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu tarz bir firma kurup yönetmek zordur. İşin hukuki yönünü çok iyi hesap etmek lazım. Çünkü başvuranlar hakkında istihbarat lazım. İyi bir KVKK yönetimi gerekir. İstihbaratın resmi ve gayri resmi iyi yapılması gerekir. Finans yönetimi gerekir. Çünkü bu tarz şirketler aslında kendi öz sermayeleri ile kurulmazlar. Bu şirketler vadeli mal alırlar ya da malı kredi ile alırlar. Ve bu vadeyi sattıklarında yaptıkları tahsilatlarn vadesi ile finanse ederler. Yani ticaretin en zor ve riskli şekillerinden biri.
Kredi kullanamayan, kredi kartı olmayan ya da kredi kartı limitleri dolu insanlar için alternatif olurlar. O yüzden müşteri bulmakta hiç zorlanmazlar. Ama bu müşteri kitlesi genelde batık ya da batmaya aday insanlardır. Mesele müşteri risk yönetimini iyi yapabilmek. Tecrübesiz insanların yapabileceği bir iş değil.
Ben bu konuyu açmamda ki sebep, bir firmaya başvurdum eleman ilanı için ve kabul gördüm ön görüşme yapacağım çarşamba akşamı. Bu cevabınıza istinaden hukuki taraflar benden bağımsız benim iş başvurusunda ki içerik, site yönetimi, internetten satış olacak. maaş+prim olarak bana telefonda söylendi. Bana bir riski var mıdır bu işlemin sizce?