Bu durumlar için Akbank'ta döviz ekstresi açtırabiliyorsunuz, bildiğim kadarıyla kur farkının yansımaması için daha faydalı oluyor. Daha bilgili arkaradaşlar, net bilgi vereceklerdir tabii ki. Örneğin, ben euro ile alışveriş yapacağım için EUR ekstre de açtırdım.
bunu dedim euro olarak ödemeyi yapayım diye ancak olmuyor tarzı birşey söylüyorlar ve hani kuru kaç diyorum onu göremiyoruz yardımcı olmaya pek yanaşmadılar açıkcası
Hocam yaptığın yurtdışı alışverişlerin de tcmb döviz kurunu baz alamazsın. Tüm bankalara bakarsan döviz kuru hep farklıdır . Ve yurtdışı yaptığın her alışveriş de kur farkı vardır. Bu konuyu net anlaman için, döviz ekstresi açtırabilirsin.
tcmb kurunu baz olarak almıyorum aradaki farkın bu kadar olmayacağını düşündüğümü söylüyorum hocam, çünkü aynı miktarda alışveriş yaptım 10-20 gün öncesinde birebir aynı miktar teb bankasında 23300 bin civarı birşey gözüküyordu provizyonda sonrasında 23600 oldu aradaki kur farkı normal mesela enpara da da alışveriş yapıyorum orda kur miktarı yazıyor ve orda da ucurum bir fiyat farkı yok burda ki bu kurun o fiyatlarda kur farkının olmasını doğru bulmayıp yanlış olduğunu düşünmekteyim, döviz ekstresi olarak seçtim ancak tl olarak çevirilmiş sanırım tam bilmiyorum bir daha arayıcağım