Merhaba arkadaşlar,
amazon .de üstünden kredi kartım ile alışveriş yaptım ve total
1303.99 ve
46.97 şeklinde 2 harcama yaptım 27.10 ve 28.10 tarihlerinde provizyonda bekliyordu bugün provizyondan düşmüş ve
1303.99 için 25.210 TL işlem kuru bölüncee = 19.33
46.97 için 928.70 TL = 19.75
bir ücret gözükmekte ancak bu seviyelere euro kuru hiç bir zaman çıkmadı tamam elbette işlem kuru farkı olabilir 30 kuruş yüksek olsa hadi neyse 27 ekim tarihindeki TCMB de ki kur bu hadi 30 kuruş yüksekden alsa 19 olur ama gidip 60 70 kuruş işlem farkı bu gün koyup bu seviyelerde arada nerdeyse ciddi fiyat farkının olması saçma euro olarak ödüyelim diyorum ekstrede bu sefer bunu da yapmıyorlar anlayamadım ne yapmam gerek bilgisi olan varsa sevinirim, bankayı aradım şubeye gidin diyor telefondan yardımcı olduğu da yok. ne yapmam gerektiği ile alakalı bilgisi olup yardımcı olan olursa sevinirim
teşekkürler.
Hocam yaptığın yurtdışı alışverişlerin de tcmb döviz kurunu baz alamazsın. Tüm bankalara bakarsan döviz kuru hep farklıdır . Ve yurtdışı yaptığın her alışveriş de kur farkı vardır ve bankanın uyguladığı sözleşmeye göre bir komisyon farkı vardır her bankada bu durum olmayabilir veya değişkenlik gösterebilir.. Bu konuyu net anlaman için, döviz ekstresi açtırabilirsin. Yada akbank çağrı merkezini ararsan konuyu net anlatacaklardır.